Bad hair day

Je hebt een haarverzorgings- en stylingstash waar je u tegen zegt. Ook ga je regelmatig naar de kapper. Natuurlijk doet je haar niet iedere dag precies wat jij wil. Toch kan het je nog overvallen: een échte bad hair day. Reuze irritant natuurlijk, maar met onze tips tover je jouw bad hair day om in een great hair day. 

 

Hoe ontstaat een bad hair day?

Als je kapsel een dagje vrij heeft en je een echte bad hair day hebt, kan dat komen door wat je de dag daarvoor hebt gedaan. Ging je naar bed met nat haar? Voilà, grote kans dat het de ochtend daarna een pluizig rommeltje is. Ook als je de dag van tevoren veel stylingproducten hebt gebruikt en te moe was om het uit te borstelen, kan dat de oorzaak zijn. Zeker als je een shampoo gebruikt die niet geschikt is voor jouw haar of te gul bent geweest met de conditioner, merk je dat aan je lokken. Kies daarom een shampoo en een verzorgingsproduct afgestemd op jouw haarbehoeften.

Wist je dat je haar door de jaren heen verandert van structuur, bijvoorbeeld onder invloed van je hormonen? Als je twee jaar geleden droog haar en gespleten punten had, kan dat tegenwoordig best anders zijn. Het is dan beter om je voedende haarregime uit te zwaaien en te vervangen door producten die bij jouw huidige haartype passen. Ga dus eerst eens met een kritische blik door je bestaande voorraadje. Een kleine update van je haarroutine levert al veel winst op.

Zit je haar al wat langer niet zoals je wil, dan komt dat vaak van binnenuit (hoi hormonen, eetgewoonten, nachtrust, stresslevel). Al je ‘kopzorgen’ hebben gevolgen voor je haardos. 

 

Tips om van je bad hair day af te komen

Iedereen heeft wel eens een bad hair day. You’re only human (en je haar ook)! Probeer er niet te zwaar aan te tillen, maar geef je haar een snelle make-over. Dan wordt die bad hair day in ieder geval op alle andere fronten een good day! We geven je wat tips:

- Halflang haar? Geef een positieve draai aan de situatie en maak een messy bun op je hoofd. Alles wat je nodig hebt is een elastiekje, een paar schuifspeldjes en wat Schitterende Glans Styling Haarspray.

- Is los geen optie? Maak een vlecht, bijvoorbeeld een visgraatvlecht of een waterfall braid. Succes verzekerd!

- Maak een hoge staart, pak een donut (eentje voor je haar dan hè) en maak een nette knot. Paar schuifspeldjes, wat Fantastische Fixatie Haarspray en je bent klaar om de dag te trotseren.

- Maak je haar nat met een plantenspuit of houd je hoofd even onder de kraan. Ga vervolgens met de föhn aan de slag om het model er weer in te brengen. Bescherm je haar met Pink Collection Heat Protect Spray.

- Strak is hip! Kam je haar goed door en spray wat Schitterende Glans Haarspray over je haar voor een sleek look. Maak vervolgens een strakke staart,

- Een sjaaltje in je haar geeft je kapsel een oppepper, het temt onwillige lokken en is een goede bliksemafleider!

- Besteed wat extra aandacht aan jezelf. Het maakt een bad hair day niet minder bad, maar een boost in je zelfvertrouwen is goud!  

 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz