Over Andrélon

Andrélon is het meest verkochte haarverzorgingsmerk in Nederland. Met een uitgebreid assortiment shampoos, conditioners en stylingproducten biedt Andrélon je een uitgebreide verzorging voor elk type haar. Andrélon kent een rijke geschiedenis van bijna 75 jaar: ooit maakte kapper André de Jong zijn eigen verzorgingsproducten in een klein fabriekje naast zijn winkel in Bodegraven.

 • Sorteer je kleding op kleur en materiaal. Gebruik het juiste wasmiddel voor verschillende soorten was: Black Velvet voor donker en zwart gekleurde was, Robijn Stralend Wit voor al je witte was en Robijn Color voor je gekleurde was. Gebruik ook het juiste wasprogramma voor de verschillende materialen. Kies het juiste wasprogramma en was op de laagst aanbevolen temperatuur.

  Was nieuwe artikelen de eerste keren apart; bij nieuwe kleding is het raadzaam om eerst een aantal malen met de hand te wassen, in verband met het doorlopen van kleuren. Je kunt hiermee het beste doorgaan, totdat de kleding geen kleur meer afgeeft aan het water. Je zult zien dat je kleding langer mooi blijft!

 • Sluit alle ritsjes, haakjes & knoopjes voordat je was de wasmachine ingaat. Zo voorkom je dat je kleding beschadigd raakt en zijn kwaliteit verliest. Je kunt kwetsbare kleding ook in een kussensloop wikkelen alvorens het de was ingaat. Voor bijvoorbeeld badkleding of ondergoed kun je een speciaal netje gebruiken om ook deze kleding goed te beschermen tegen eventuele beschadigingen.

 • Als uw wasmachine onaangenaam ruikt, kan dit ontstaan doordat er zeepresten in de wastrommel achterblijven. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn dat er teveel wasmiddel per wasbeurt gebruikt wordt en daarbij het gebruik van uitsluitend lage temperaturen. Je kunt dit voorkomen door eens per week een kookwas op 90/95 graden te draaien, geen koude was in de trommel te laten liggen en de deur van je wasmachine open te laten staan als er geen was in zit.

 • Gebruik voor een handwas een schone emmer of een schone gootsteen en vul deze met lauw water. Je kunt voor de handwas het beste Robijn Wol en Fijn of Robijn Fleur en Fijn gebruiken. Mix het water met wasmiddel volgens de juiste dosering achter op het etiket van je wasmiddel.

  Dompel je kleding geleidelijk een aantal keer achter elkaar  in het lauwwarme water met wasmiddel. Zorg ervoor dat je de kledingstukken niet uitwringt; dit kan eventueel je kleding uitrekken of beschadigen. Spoel vervolgens de kleding uit met vers water dat ongeveer even warm is als je sopje, totdat al het sop uit je kleding is verdwenen.

 • De manier waarop je gordijnen het beste kan wassen is afhankelijk van de stof waar je gordijnen van gemaakt zijn. Meestal staan er wasinstructies op het label in je gordijnen. Om beschadiging van het materiaal te voorkomen kun je je gordijnen in een kussensloop of speciale zak voor in de wasmachine wassen: op deze manier blijven je gordijnen nergens achter haken en voorkom je beschadigingen.

  Houd er rekening mee dat de meeste gordijnen tijdens de eerste wasbeurt meestal iets krimpen. Heb je al te korte gordijnen, dan is het wellicht niet verstandig om ze in de wasmachine te doen. Misschien kan je ze dan beter met mooi weer buiten uithangen om door te laten luchten. Het is niet aan te raden je gordijnen in de droger te doen. Raadpleeg altijd eerst het wasetiket!

 • Wij raden altijd aan om een wasbol te gebruiken en bovenop het wasgoed te plaatsen. Bij het gebruik van een wasbol heb je altijd de juiste dosering bij de hand en het voorkomt ook nog eens verspilling van je wasmiddel: kortom, een wasbol is goed voor het milieu!

Plastic verpakkingen: van lineair naar circulair

Bij Unilever willen we toe naar een circulaire economie, zodat zo veel mogelijk plastic verpakkingen hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Daarbij gebruiken we waar mogelijk geen plastic. Als er nog geen kwalitatief goed alternatief beschikbaar is, gebruiken we minder plastic of beter plastic. Bekijk onze voortgang en voorbeelden in de Benelux.

 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz