Over Andrélon

Andrélon is het meest verkochte haarverzorgingsmerk in Nederland. Met een uitgebreid assortiment shampoos, conditioners en stylingproducten biedt Andrélon je een uitgebreide verzorging voor elk type haar. Andrélon kent een rijke geschiedenis van bijna 80 jaar: ooit maakte kapper André de Jong zijn eigen verzorgingsproducten in een klein fabriekje naast zijn winkel in Bodegraven.

Plastic verpakkingen: van lineair naar circulair

Bij Unilever willen we toe naar een circulaire economie, zodat zo veel mogelijk plastic verpakkingen hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Daarbij gebruiken we waar mogelijk geen plastic. Als er nog geen kwalitatief goed alternatief beschikbaar is, gebruiken we minder plastic of beter plastic.

 

Voor stralend haar zijn geen dierproeven nodig

Andrélon producten worden niet op dieren getest. Wij gebruiken wetenschappelijke-, maar geen diertest-methoden om de veiligheid van onze producten vast te stellen. Waar het in Europa al niet toegestaan is om op dieren te testen, streven wij en andere partijen een wereldwijd verbod na op het testen van persoonlijke verzorgingsproducten (cosmetica) op dieren vanaf 2023.

De reden waarom we dit niet expliciet op onze productverpakkingen en advertenties zetten is dat het in Europa niet is toegestaan om op dieren te testen. Als gevolg daarvan mogen we hierover ook geen beweringen maken of dit in reclame verwerken. Er zijn merken die dat wel doen, bijvoorbeeld met de PETA certificering.

Voor merken die in delen van de wereld verkrijgbaar zijn waar het nog wel is toegestaan om op dieren te testen, is het wel waardevol om aan te geven dat er een streven is om globaal een einde te maken aan het testen op dieren. De PETA certificering onderstreept de commitment dat dat merk zich wereldwijd inzet tegen diertesten. Andrélon is een Nederlands merk en wordt niet wereldwijd verkocht, waardoor we dit niet communiceren.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz