De visgraat vlecht heeft een romantische look. Je kunt ‘m heel strak en netjes maken, dat is de brave versie, maar het leuke aan een vlecht en ook zeker een visgraatvlecht is dat je eindeloos kunt variëren.

Om je alvast een beeld te geven, zie hieronder ter inspiratie 3 versies van een visgraatvlecht. In principe, als je de basiskennis hebt kun je oneindig verschillende versies maken.

De lage knot visgraat

Deze laatste is onze favoriet voor dit seizoen. Het houdt je haar compact waardoor het minder kan gaan pluizen door de kou en het blijft de hele dag goed zitten waardoor je vanuit je werk meteen door kunt voor een avondje uit, zonder te veel omkijken te hebben naar je kapsel.

First things first, de basis stappen voor een mooie visgraatvlecht blijven hetzelfde:

  • Gebruik de Andrélon Fantastische Fixatie of de Big Volume Powder om je haar ruw en volumineus te maken
  • Laat het goed intrekken en versterk de messy look door met je vingers door je haar te gaan
  • Pak twee plukken, en voor deze lage knot visgraat pak je aan de zijkant van je haar twee dikke plukken waar je weer een paar kleinere plukken uittrekt die je later over je kapsel kan fixeren. Verdeel deze twee plukken tussen je beide handen.
  • Pak uit je linkerhand een klein plukje en voeg het toe aan je rechterhand. Herhaal dit aan beide kanten, net zo lang totdat je vlecht compleet is. Knoop dit vast met een klein elastiekje zodat je je armen wat rust kunt geven.
  • Breng wat Oil & Care serum-oil aan op je handen en wrijf voorzichtig over je vlecht voor extra shine en om het pluizen van je vlecht te verminderen. Als je je vlecht te netjes vindt, haal het dan rustig uit elkaar om het een messy look te geven.

Is je haar nu messy genoeg?

  • Breng nu je vlecht en de rest van je haar samen om een nonchalante knot te maken. Zorg er voor dat je vlecht niet te strak in de knot zit. Houd het speels en ruig, zo blijf je weg van de braafste-meisje-van-de-klas look.
  • Maar je haarstijl compleet door alle voorste plukken ook naar achteren te gooien en gebruik de Schitterende Glans Hairspray voor de laatste fixatie van de dag.

Het gaat jou ook lukken! Probeer het eens en deel jouw visgraatstijl met #Andrélon

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz