Je hebt uren in de kappersstoel doorgebracht en komt thuis met prachtig gekleurde lokken. Die mooie haarkleur wil je natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Maar hoe pak je dat aan? Een beetje extra liefde geven aan je gekleurde lokken kan geen kwaad. Geverfd haar is namelijk breekbaar en heeft wat meer verzorging nodig om gezond en glanzend te blijven. Daarom lees je hier handige tips en tricks om je geverfde haar te verzorgen en je haarkleur zo lang mogelijk mooi te houden.

Vermijd hitte

Alles wat met hitte te maken heeft, van een hete douche tot een hete stijltang of föhn, kan ervoor zorgen dat je haarkleur vervaagt of zelfs verandert. Let er dus goed op dat je de douchekraan niet te heet draait en je styling tools niet warmer zet dan 180 graden. Vergeet ook niet om een beschermend product te gebruiken voordat je gaat föhnen of stylen. Andrélon Pink Collection Heat Protect Spray is speciaal bedoeld om je lokken te beschermen tegen de warmte. Onmisbaar voor gekleurde lokken!

Was je haar niet te vaak

Ben je helemaal blij met je pas geverfde lokken? Probeer het dan minder te wassen dan je normaal zou doen. Dit zorgt ervoor dat je kleur langer mooi blijft. Minder wassen moeilijk? Met een droogshampoo kun je de tijd tussen je wasbeurten steeds een beetje verlengen. Handig toch?

Bye, bye dode punten

Een echte pro tip voor mooie gekleurde lokken? Laat je dode haarpunten knippen voor het verven. De dode puntjes nemen namelijk veel minder makkelijk pigment op, waardoor de kleur daar sneller vervaagt dan bij de haaraanzet. De schaar erin dus!

Gebruik de juiste haarproducten

Simpel, maar o zo belangrijk: verzorg je haar met producten speciaal voor gekleurd haar. Zo heb je veel langer plezier van je haarkleur. Colour Care is speciaal ontwikkeld voor vrouwen met gekleurd haar. Deze shampoo is sulfaatvrij en dat is fijn, want hierdoor worden je lokken milder gereinigd. Resultaat: veel langer plezier van je geverfde lokken. Nog een pluspunt van deze shampoo is het ingrediënt camellia-olie. Deze olie staat bekend om haar verzachtende werking op het haar en zorgt voor gezonde en glanzende lokken.

Gebruik na het wassen een conditioner die goed is afgestemd op de shampoo. Wist je trouwens dat er in conditioner nooit sulfaten zitten? Daar hoef je je dus niet druk om te maken. Kies voor een intensief voedende conditioner om je haar goed te voeden en beschermen. De Colour Care Conditioner geeft het haar extra glans en zorgt voor langdurig gekleurd haar. Daarnaast voedt deze conditioner je haar en maakt het je lokken makkelijk doorkambaar.

Zuinig met de zon

Zoek jij in de zomer ook graag de zon op? Heerlijk die zonnestralen, maar voor je geverfde haar wat minder fijn. Te veel UV straling kan je gekleurde haar dof maken en zelfs verkleuren. Bescherm je haar dus goed, net als je met je huid doet. Bijvoorbeeld met een zomerse hoed of door een sjaaltje in je haar te dragen. Zo weet je zeker dat jouw geverfde lokken de zomer stralend doorkomen. 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz