Gekleurd haar moet je goed verzorgen. Andrélon heeft daarom sulfaatvrije haarverzorging, die zorgt voor glanzend en langdurig mooi gekleurd haar. Heb jij ook gekleurd haar? Kies dan sulfaatvrije shampoo voor je haarroutine, net als Faye. 

Wat zijn sulfaten eigenlijk?

Sulfaten zijn reinigers (detergenten) die ervoor zorgen dat je haar ontvet wordt. Ze zitten vooral in shampoos. Niet gek natuurlijk, aangezien het doel van een shampoo is om je haar te reinigen. Wie wil er nou niet met fris en schoon haar rondlopen? Op de achterkant van je shampoofles zie je ze vaak terug als Ammonium Lauryl Sulfate (ALS) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS), maar ook als Sodium Laureth Sulfate (SLES).

De voor- en nadelen van sulfaten

Sulfaten hebben zowel goede als minder goede eigenschappen waardoor het niet altijd even makkelijk is om te kiezen. Geen nood! We gaan het overzichtelijker voor je maken door de plus- en minpunten van sulfaten voor je op een rijtje te zetten. Zit je er klaar voor?

Een groot pluspunt van sulfaten is dat ze een sterk reinigend effect hebben en zorgen voor dat heerlijke, schuimende effect onder de douche. De meeste mensen hebben geen klachten van sulfaten, maar wat voor de één geldt, geldt niet voor de ander.

Als je een gevoelige hoofdhuid hebt en van nature droog haar, kun je dit ingrediënt beter links laten liggen. Het verwijdert namelijk de natuurlijke vetten en oliën uit je haar, wat er weer voor kan zorgen dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt en dat je haar droger wordt. Het proberen van een sulfaatvrije shampoo kan dus de moeite waard zijn!

Wat is een sulfaatvrije shampoo?

Sulfaatvrije shampoos verschillen van andere formules omdat ze, je raadt het al, geen sulfaten bevatten. Ze zijn extra zacht voor het haar en bevatten ingrediënten die je haar op een mildere manier reinigen, zodat de natuurlijke oliën van je haar behouden blijven. Omdat deze shampoo niet alle natuurlijke vetten van je hoofdhuid en uit je haar verwijdert, drogen krullen minder snel uit en blijft gekleurd haar langer mooi. In het begin is het wel even wennen dat deze shampoo minder schuimt, maar het resultaat maakt het gemis meer dan goed.  

Ga jij net als Faye voor sulfaatvrij?

Wil je een sulfaatvrije shampoo opnemen in jouw haarroutine? Probeer dan de sulfaatvrije haarverzorging van Andrélon. Dit zijn twee sulfaatvrije shampoos voor langdurig mooi gekleurd haar en zachte krullen.

Colour Care is speciaal ontwikkeld voor alle vrouwen met gekleurd haar. Deze sulfaatvrije shampoo, verrijkt met camellia-olie, zorgt ervoor dat jij langer plezier hebt van je geverfde lokken. Camellia-olie staat bekend om haar verzachtende werking op het haar en zorgt voor gezond en glanzend haar. 

Wil jij sulfaatvrije shampoo voor een vriend of vriendin met krullend haar aanraden? Bekijk dan de Krul Care variant van Andrélon.

Kies daarna voor de zorgvuldig op de shampoos afgestemde conditioners. Die geven het haar extra glans en voeden jouw lokken voor een maximaal resultaat. Wist je trouwens dat er in conditioner nooit sulfaat-schuimmiddelen zitten?

Voor het föhnen kun je, net als Faye, de Super Shine Spray gebruiken. Deze spray geeft een schitterende glans en zorgt voor gezond uitziend haar dat is beschermd tegen de hitte van stylingtools. Maak na het föhnen gebruik van het Andrélon Oil & Serum voor een pluisvrij resultaat. De perfecte finishing touch!

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz