Heb jij altijd al zelf een mooie waterval vlecht willen maken, maar heb je de waterval vlecht nog niet helemaal onder de knie? In deze blog laten we je in vijf stappen zien hoe jij in no time zelf een Waterfall Braid kunt maken! Ben je benieuwd hoe?

Maak een waterval vlecht in 5 stappen

STAP 1

Voordat je begint met vlechten kam je je haren eerst goed door met een borstel zodat er geen knopen en klitten in je haar zitten. Om klitten en knopen te voorkomen kun je onze Keratine Repair Anti-Klit Spray gebruiken zodat je haren gemakkelijk doorkambaar zijn en heerlijk zacht aanvoelen. Vervolgens kam je je haren nog eens goed uit met een zachte borstel. Maak zodra je klaar bent met borstelen met een puntkam een scheiding aan de rechterkant van je hoofd op de plek waar jij wilt dat de vlecht begint.

STAP 2

Bij stap 2 van de waterval vlecht begin je met het vlechten van je haren. Je begint aan de rechterkant waar je in stap 1 de scheiding hebt gemaakt. Hier pak je een pluk haar en deze verdeel je in drie plukken.

De waterval vlecht begin je door het maken van een kleine invlecht (ongeveer even lang als je pink) in je haren zodat de waterval vlecht goed blijft zitten. Vervolgens maak je een begin met een van de klassieke vlechtstijlen, de Franse vlechttechniek. Deze Franse vlecht, vlecht je door totdat je de vlecht goed zichtbaar wordt en je kan beginnen met de waterval vlecht. In de volgende stap gaan we stap voor stap in op hoe je de fantastische waterval vlecht gaat maken!

Voorbeelden waterval vlecht

STAP 3

Nu ga je aan de slag met de waterval vlecht. Je hebt in de vorige stap een begin gemaakt met de Franse vlecht. In deze stap laat je de Franse vlecht overgaan in de waterval vlecht. Dit doe je door de drie strengen van de Franse vlecht samen te voegen en twee nieuwe strengen erbij te pakken.

Als je deze verdeling hebt gemaakt laat je bij het vlechten elke keer een pluk naar beneden hangen. En vervolgens pak je een nieuwe pluk haar om verder te gaan. Deze pluk laat je elke keer als je een stukje hebt gevlochten naar beneden hangen, door de Franse vlecht heen.

Let goed op dat je de rechter haarstreng laat hangen en de linker haarstreng steeds de middelste wordt. Zo zie je langzaam dat er een waterval zichtbaar wordt. Pak steeds een nieuwe pluk haar en neem deze mee in de waterval vlecht.

STAP 4

In deze stap herhaal je de vlechttechnieken uit stap 3. Als laatste vlecht je de linker, middelste en rechter haarstrengen weer zoals je in het begin ook deed en ga je over op de Franse vlecht. Herhaal stap 4 net zolang als je zelf wilt. Je kan door gaan totdat je het midden van de achterhoofd hebt bereikt of je kan de waterval vlecht van oor tot oor laten doorlopen.

Waanzinnige waterval vlecht

LAATSTE STAP

In deze laatste stap kun je de vlecht helemaal rondom je hoofd afmaken of je kunt halverwege stoppen en de vlecht vastzetten met een speldje of met een klein elastiekje zodat de waterval vlecht goed op z’n plek blijft zitten.

Een extra insiders tip: je kunt de waterval vlecht ook afmaken door verder te vlechten naar ‘de gewone vlecht’ of je stopt in het midden van je hoofd als je een speciaal effect wilt creëren. Als finishing touch spray je met de Fantastische Fixatie Hairspray zodat je waterval vlecht goed in model blijft zitten!

 

Vlechten was nog nooit zo gemakkelijk! Ga jij deze hippe waterval vlecht maken?

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz