De messy knot is tegenwoordig enorm populair. Een messy knot maken is ook nog eens erg gemakkelijk. Het is een erg handige look voor als je weinig tijd hebt, of voor wanneer je nog wat langer in je bed wilt blijven liggen. Binnen drie minuten heb je de messy knot klaar!

De warrige knot oftewel “The Messy Bun” is geschikt voor halflang, tot lang haar. De styling van de messy knot hangt helemaal af van jouw stemming. Ter inspiratie staan er in deze blog vier looks centraal. Van classy tot ‘gestyled’ rommelig en van fancy tot super elegant.

Casual lage knot

Voor een classy en elegante look draag je de knot laag op je hoofd. Deze casual messy lage knot is erg gemakkelijk te maken. Als eerste maak je een staart en vervolgens plaats je al je haren in je handpalm en maak je een soort vogelnestje. Zet je knot vast met een elastiek en klaar. Wil je er zeker van zijn dat je knot de rest van de dag goed op zijn plek blijft zitten, gebruik dan onze Fantastische Fixatie Hairspray. Zo blijft je haar 24 uur in model.

En heb je afgelopen zomer gekozen voor de ombre look (dit is een haarkleur die vanaf je hoofdhuid naar je punten steeds lichter uitloopt) dan past de messy knot perfect bij jouw kapsel. De messy knot ziet er extra leuk uit omdat je knot een andere kleur heeft dan de rest van je kapsel!

Hoge knot met twist

Ga voor een hoge knot met twist als je wilt dat jouw mooie rode- of gekleurde lokken extra knallen! Binnen no time heb je deze knot onder de knie. Als eerste maak je een staart, blijf de staart draaien totdat er vanzelf een soort knot ontstaat. Plaats vervolgens een paar schuifspeldjes om ervoor te zorgen dat de knot de hele dag goed blijft zitten.

Messy knot maken

Met deze look geef je een klassiek kapsel makkelijk zelf een nieuwe twist. Ben je benieuwd welke verschillende haarstijlen je nog meer kunt creëren met onze styling producten? Bekijk de video’s of lees verder voor een look met volume of een hairdo vol slag. Zo kun je elke dag je eigen look helemaal zelf creëren. Voor welk kapsel ga jij?

 

 

Sportieve hoge knot

Heb je lange lokken en wil je ze niet iedere dag los dragen? Ga dan voor de messy sportieve knot bovenop je hoofd. Geef deze look extra volume door onze Get The Volume Powder te gebruiken voordat je aan de slag gaat.

Als eerst maak je een staart van je haren vervolgens plaats je je haren over je staart heen als een soort palmboom. Om de knot goed stevig vast te zetten plaats je nu een sterk elastiek om je bol met haren. Je kunt voor een extra messy look wat plukjes haar los halen uit je knot en op bepaalde punten op je hoofd een schuifspeldje plaatsen voor extra versteviging.

Fancy lage knot

Ben je fan van een elegante en fancy look? Kies dan voor de fancy lage knot die je onderaan je hoofd draagt.Om deze fancy lage knot te maken pak je de bovenste laag van je haar en zet je dit bovenop je hoofd vast met een klem.

Nu heb je aan de onderkant van je hoofd de resterende haren los hangen. Spray een beetje met Go For Texture Beach Spray om een extra warrige look te creëren.

Als je dit hebt gedaan, toupeer je de haren die je zojuist los hebt laten hangen. De haren die je met een klem bovenop je hoofd hebt vast gezet gebruik je pas later. Om de knot af te maken pak je een elastiek en plaats je de knot een stukje naar rechts onder je hoofd en maak je een klein los knotje. Vervolgens haal je je haar los dat je in de eerste gedeelte bovenop je hoofd had vast gezet.

Verdeel deze lok haar nu in twee delen en plaats het linker deel naar de rechterkant over het knotje heen en zet de lok vast met een schuifspeldje. Dit doe je ook met het rechterdeel. Alleen plaats je het rechterdeel over de linkerkant van het knotje en zet je deze aan de onderkant vast. Voor extra versteviging plaats je op rondom het knotje wat extra schuifspeldjes en je bent klaar om overal een stunning indruk achter te laten!

Voorbeelden van knotten

En last but not least: de messy knot Andrélon stylingtip.

Heb je fijn of dun haar? Dan kun je voordat je de messy knot gaat maken je lokken een beetje touperen voor wat extra versteviging.

Kortom: Een messy knot maken, is altijd een goed idee. Welke past bij jouw persoonlijke stijl?

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz