Het festivalseizoen staat weer voor de deur: ben jij er al klaar voor? Het kan een hele uitdaging zijn om op festivals een mooi kapsel te creëren. Op een camping heb je immers vaak geen stopcontact of een complete beautytafel ter beschikking. Hierbij onze tips om toch met trendy festival haar voor de dag te komen!

Prachtige kapsels festival

foto links: bron – foto rechts: bron

Sjaals en linten

Een sjaal in je haar kan een prachtige eyecatcher zijn! Kies voor een kapsel waarbij de haren lekker uit je gezicht zijn door je haar op te rollen in een sjaal of lint. Bind de sjaal of het lint om je hoofd heen, rol je haar op en zet het vast achter het lint of de sjaal en stop eventuele losse haren in de rol die je net hebt gemaakt.

Is je haar heel glad, gebruik dan een beetje droogshampoo of haarspray om textuur te creëren, zodat de rol niet uitzakt. Een sjaal kan je natuurlijk ook op meerdere manieren dragen. Maak er bijvoorbeeld een leuke haarband van en zet hem met een strikje vast bovenop je hoofd!

De waterval vlecht

Steel de show met jouw lange lokken door er een mooie watervalvlecht van te maken. Je kunt een vriendin vragen om dit bij je te doen, maar met een beetje oefening maak je deze vlecht ook heel gemakkelijk bij jezelf.

Begin aan de zijkant van je haar met het maken van een vlecht en zorg ervoor dat je steeds een stukje haar naar beneden laat vallen. Houd je vlecht wel goed vast, het zou zonde zijn als je weer opnieuw moet beginnen! Is de vlecht af, zet deze dan vast met een elastiekje. Fixeer je festival haar met haarspray en je bent klaar om te feesten.

Krullen en een paardenstaart

foto links: bron – foto rechts: bron

De krul erin

Ga je naar een meerdaags festival maar heb je geen zin om elke ochtend uitgebreid voor de spiegel te staan? Maak dan de ochtend of avond voor het festival mooie strakke krullen met een krultang. Vergeet hierbij niet je haar te beschermen met een hitte beschermend product.

Zorg voor goede versteviging met een goede mousse zodat de krullen lekker lang blijven zitten. De eerste dag van het festival heb je mooie krullen en de tweede dag mooie golvende beach waves. Je kunt je krullen ’s ochtends even oppeppen met de Haarspray Perfecte Krul zodat ze lekker met je mee dansen tijdens jouw favoriete optredens.

De paardenstaart, maar dan anders

Het meest makkelijke en praktische kapsel op een festival is toch wel de paardenstaart. Borstel door je haar, elastiekje erin en klaar is kees! Met een paar kleine aanpassingen maak je van een paardenstaart een waar kunstwerk.

Vlecht je haar voordat je het vastbind, werk met mooie speldjes of strikjes. Let er wel op dat je je elastiekje niet te strak in je haar doet, anders heb je kans dat het je haar beschadigt. Wil je een volume creëren in je staart? Gebruik dan droogshampoo of volume poeder en een kam om je haar te touperen. Zo heb je in een mum ready-to go festival haar.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz