Iets waar je je dag echt niet mee wilt beginnen is droog haar. Het achtervolgt je en beïnvloedt je mood. Maar hoe ontstaat droog haar eigenlijk en welke haarverzorging heb je nodig om dit te kunnen verhelpen?

Wat zijn de oorzaken van droog haar?

Droog haar kan beschadigd zijn en dit kan vele oorzaken hebben. Het kan aan je wollen trui liggen, of juist de droge lucht op je werk. Een droog kapsel kan ook veroorzaakt worden door simpelweg onvoldoende water te drinken. Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken op een rijtje:

Zon, zee en zwembad, het klinkt als muziek in je oren, want het klinkt als vakantie! Maar deze drie grote energie-boosters zijn tegelijkertijd ook de grootste killers voor je gezonde lokken. Zon verwarmt je haar waardoor al het vocht uit je haar wordt getrokken. Het zout in zeewater heeft hetzelfde effect. Chloorwater heeft een andere werking, het lost natuurlijk vet van de hoofdhuid op. Yikes! Daar sta je zeker nooit bij stil als je ligt te bakken in de hete vakantiezon?

Je favoriete playlist aanzetten en lekker lang onder een warme douche staan, heerlijk toch? Je haar is het hier niet mee eens. Door warm water gaan je haarschubben namelijk openstaan en wordt je haar dof, suf en ‘schoon’, maar niet stralend.

Je haarstyling moet uiteraard compleet kloppen voordat je de deur uit kan gaan. Je pakt de föhn, je stijltang of je krultang om net dat kapsel te creëren wat echt bij je look en mood past voor die dag. Kleine tip, loop ook een keer au naturel de deur uit. Het bespaart je heel veel tijd en het is beter voor je haar. Net als de warmte van de zon, zorgt de warmte van je styling apparaten ook voor verdere beschadiging.

Welke haartype je ook hebt, door weinig verzorging en liefde kan je haar droog worden. Heb je kort haar? Dan merk je het misschien minder snel. Hoe langer je haar, hoe vatbaarder het is voor uitdroging.

Hoe herken je droog haar

Vaak merk je het al gauw: je haar wordt doffer, pluiziger, een glimp van glans is ver te zoeken en je krijgt je haar niet goed in model. Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van droog haar. No shame, want heel veel mensen hebben hier last van. Bekijk hieronder alle kenmerken van droog haar en lees snel verder voor alle oplossingen.

 

Gezond haar? Dit zijn de tips!

Liefde voor jezelf en voor je haar is het beste medicijn tegen droog haar. Zorg dat je voldoende water drinkt per dag en gezond blijft eten.

Als je je haar meer liefde en verzorging wilt geven, was het dan minder vaak en het liefst met lauw water; kies een satijnen kussen en bescherm het zoveel mogelijk tegen alle externe factoren:

  • Bescherm je haar tegen de zon met de UV complex serum-oil Andrélon Deluxe Colour & Shine en draag zoveel mogelijk een hoed.
  • Voed je haar met de Andrélon Aloë Vera Repair line. Deze lijn bestaat uit een verzorgende shampoo, conditioner en haarmasker.
  • Gebruik voorafgaand je haarstyling rituelen eerst de Pretty Perfect Heat Protection Spray dan weet je zeker dat je het beschadigen van je haar minimaliseert.

Laat je haar ook geregeld bijknippen. Een bezoekje aan de kapper is fijn voor je haar, maar ook even wat tijd voor jezelf. Laat je lekker verwennen met een heerlijke hoofdmassage terwijl je helemaal bijgepraat wordt over de laatste roddels en trends ;)

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz