Wanneer de dagen korter worden, je truien dikker en je haar steeds statischer, weet je dat het wintertijd is. Iedere keer als je je trui over je hoofd trekt gaan je haren weer knetteren en knisperen. Je hebt er het meest last van als je fijn of dun haar hebt; oneerlijk hé? We hebben daarom alle tips voor je korte, halflange of lange kapsel op een rijtje gezet om toch zingend de winter door te komen en je statische haar de baas te zijn.

Hoe ontstaat statisch haar?

Soms heb je een statisch kapsel compleet in eigen hand. Je wrijft dan met een ballon over je hoofd et voilà: statisch! Maar vaak heb je het helaas niet onder controle en dat heeft te maken met het weer. Je haar wordt namelijk statisch als de luchtvochtigheid afneemt. Dit gebeurt wanneer het weer steeds kouder wordt. In de zomer, wanneer de luchtvochtigheid hoog is, wordt je haar door een laagje vocht beschermd tegen statisch elektriciteit. In de winter heeft je haar deze bodyguard niet waardoor er statische lading ontstaat.

Van statisch naar stylish

We hebben nog heel wat dagen te gaan tot de warme en luchtvochtige zomerdagen, dus voorlopig zul je vaak last hebben van het geknetter en geknisper van je statische haar. Probeer daarom een van de volgende tips wanneer je je haar in bedwang wilt houden tijdens de koude dagen:

Om je haar van een beschermend laagje te kunnen voorzien, kun je haarlak gebruiken. Spuit de Andrélon  Pretty Perfect Strong Hold Hairspray op je borstel voordat je je haar gaat borstelen om zo een isolerend laagje aan te brengen op je haar. Je zou ook wat haarspray op je sjaal en in je muts kunnen spuiten om jezelf knetter- en knisper-vrij, in en uit te kunnen pakken.

Gebruik deze dagen altijd een conditioner. De Andrélon Amandel Shine Conditioner is bijvoorbeeld perfect dankzij de top ingrediënten honing en amandelolie. Het hydrateert je haar en activeert de natuurlijke glans.

Heb je extra me-time gepland? Verwen dan ook je haar met een masker. Het Andrélon Kokos Boost haarmasker heeft maar 5 minuten inwerktijd nodig en bezorgt je voor langere tijd statisch-vrij haar.

Heeft je haar meer verzorging nodig? Kijk naar eens naar onze tips voor gezond haar.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz