In veel artikelen lees je dat je niet te vaak je haar moet wassen, omdat het je haar pluizig of droog kan maken, maar wat doe je als je haar snel vet wordt? Bij de een gebeurt dit niet zo snel, maar andere vrouwen hebben hier regelmatig last van. Jij ook?

Vet haar kan je dag verpesten of je onzeker maken, en dat terwijl je net je leuke outfit hebt aangetrokken. Meiden in de pubertijd of vrouwen in de overgang en vrouwen die zwanger zijn, kunnen vaker of sneller last krijgen van vet haar, doordat hun hormonen uit balans raken. Maar vet haar kan ook veroorzaakt worden door:

  • Het regelmatig gebruiken van een steiltang
  • Een stressvolle periode
  • De ‘verkeerde’ week in je cyclus
  • Je haar te vaak aanraken

In ons artikel Vet haar voorkom je zo wordt als tip gegeven om zelfs als je vaak last van vet haar hebt, je het niet te vaak en te heet moet wassen. Hierdoor kan het namelijk voorkomen dat de natuurlijke vetten op je hoofdhuid verstoord raken en daardoor alsnog je haar sneller vettig wordt.

Een paar andere tips

Andere tips om te voorkomen dat vet haar je dag verpest zijn:

  • Draag je haar vaker in een staart of knot. Ook tijdens het slapen. Voor het slapen kun je het beste je haar vlechten waardoor het ook minder snel gaat pluizen.
  • Blijf van je haar af! Heb jij ook een tik om aan een pluk haar te draaien, de haar naar links of rechts te gooien, of honderd keer per dag je haarscheiding corrigeren? Niet doen dus. Dit zorgt ervoor dat je haar vet wordt.
  • Is er nood en heb je vet haar? De Andrélon Kokos Boost Droogshampoo is je vriend in deze tijden. Het geeft je haar meteen een boost van volume en frisheid.
  • Heb je last van een vette haaraanzet maar droge punten? Probeer dan de nieuwe Andrélon Klei Fris & Zuiver lijn. Deze lijn, verrijkt met kaolien klei, geeft je haar een fris gevoel en zorgt ervoor dat het langer fris en schoon blijft, zonder je haar uit te drogen.
  • Zorg dat de conditioner niet je haarwortels bereikt tijdens het wassen van je haar. Zo voed je je haar waar het alleen nodig is (haarlengte en punten) en hoef je niet je hoofdhuid te masseren wat ook vettig haar stimuleert.

Een laatste tip, en eigenlijk gaan we er vanuit dat je dit sowieso regelmatig doet, verfris je kussensloop en zorg dat je je haar op een schoon kussen laat rusten. 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz