Iedereen is het er wel mee een als we zeggen dat de asblond, zilverblond, ash blonde, ice blonde trend nog steeds hot is. Maar om tot deze look te komen, moet je haar het een en ander doorstaan. Zodra je opstaat van je kappersstoel is ook je uitdaging gestart om je haar net zo gezond, glanzend en mooi te houden als precies dat moment bij de kapper. Wij geven je een paar tips om je zilveren lokken stralend en gezond te houden.

Houd je haar gezond

Wat voor haartype of haarkleur je ook hebt, om je haar gezond en stralend te houden is het goed om je aan de volgende stappen te houden:

  • Was je haar slechts 1 of 2 keer per week. Dit zorgt dat je goede vetten op je hoofd bewaard blijven en je haar minder snel vettig wordt.
  • Spoel je haar altijd af met koud water om poriën op je hoofd en je haarschubben te dichten
  • Bescherm je haar tegen te veel zon, zeewater of chloorwater. Draag een hoed in de zomer, maak je haar nat met kraanwater voordat je in het water springt of probeer het hoofd zoveel mogelijk boven water te houden. Deze factoren drogen je haar namelijk enorm uit.
  • Omdat je haar door kleuren erg droog wordt, is het goed om altijd na het douchen een serum te gebruiken.

Lees hier al onze tips om je haar gezond te houden.

Houd je zilverblonde lokken mooi grijs

Door de natuurlijke processen maakt je lichaam na verloop van tijd nieuwe pigment aan dat je haar langzamerhand weer wat donkerder maakt. Hierdoor kan je zilverblonde haar steeds blonder en dus geler worden. Zorg daarom dat je een keer per week je haar met de Andrélon Zilver Care shampoo en conditioner wast. Deze lijn heeft een blauw-paarse kleur die de gele gloed in blond (geverfd), grijs of wit haar neutraliseert. Dankzij de keratine wordt je haar tegelijkertijd gevoed en versterkt.

Nog een extra tip, geef je haar een complete boost door een keer per week, na je Zilver Care shampoo behandeling, een haarmasker in te doen. Het Zilver Care haarmasker is hier perfect voor!

Meer tips nodig? Lees hier nog meer tips hoe je (zilver)blonde lokken mooi blijven.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz