Het moge duidelijk zijn: zilverblond a.k.a asblond is de kleur du moment. Iedereen stapt over, en ik snap heel goed waarom. Maar eerlijk is eerlijk: het mooi krijgen – en vervolgens behouden – van je blonde lokken kan soms best een uitdaging zijn. Ik weet er alles van, ik val sinds kort namelijk ook onder de categorie blondines en dat bevalt me retegoed!

Zilvershampoo to the rescue

Mijn nummer één ‘Zo blijven je (zilver)blonde lokken mooi’ tip is: gebruik zilvershampoo. Echt, ik zweer erbij! Deze shampoo vermindert de gele gloed in (geverfd) blond haar, waardoor je haarkleur er na gebruik weer helemaal fresh uitziet. Hoe dit kan? Zilvershampoo is paars (niet schrikken!). Paars en geel staan tegenover elkaar in de kleurencirkel. Hierdoor kan blauw-paars worden gebruikt om een gele kleur te verminderen. Veel blondines gebruiken dit wondermiddel al, want gele lokken zijn een absolute no go. Wij willen asblond haar, en dat kan mede dankzij zilvershampoo!

Secondary Image

ANDRÉLON ZILVER CARE

Een must voor in de badkamer: Andrélon Zilver Care. Deze verzorgende lijn is speciaal voor (geverfd) blond en grijs haar, verrijkt met blauw-paars pigment, parel extract en keratine. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de natuurlijke glans in je haar wordt geactiveerd en het tegelijkertijd een intensieve voeding krijgt. De lijn bestaat uit een shampoo, een conditioner en een voedend masker

Gebruik eerst Andrélon Zilver Care shampoo, daarna het voedende masker en dan de conditioner. De shampoo zorgt ervoor dat je haarschubben opengaan, het masker voedt het haar, waarna de conditioner de haarschubben weer sluit. Was de conditioner eruit met koud water. Dit helpt ook bij het sluiten van je haarschubben.

Tip: Laat de shampoo 2-5 minuten inwerken voordat je het product uitspoelt. Zo kan de shampoo goed zijn werk doen en vermindert de gele gloed. Liever een nog koelere kleur? Laat het dan langer intrekken voor een lichte blauw-paarse gloed.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz