Foto tutorial: zo toupeer je je haar

Op zoek naar volume? Of je nu naar een feestje gaat of gewoon naar school of je werk, een lekker vol kapsel kan altijd. In deze foto tutorial laten we zien hoe je je haar een volume boost geeft door middel van haar touperen en het gebruik van droogshampoo.

Stap 1

Het maakt in principe niet uit wat de lengte van je haar is, maar het is wel fijn als je een pluk goed vast kunt houden. Haar touperen doe je het best met droogshampoo, een zachte borstel en een puntkam.

Haar touperen - stap 1
Haar touperen - stap 2

Stap 2

Gebruik een puntkam om een pluk haar recht bovenop je hoofd te pakken. Dit doe je door de punt door je haar te halen en vervolgens omhoog te trekken. Maak deze pluk niet te dik. Spuit vervolgens vanaf de achterkant een beetje droogshampoo tegen de haaraanzet aan.

Stap 3

Blijf de pluk omhoog houden, pak de puntkam weer en kam de haren in de pluk terug. Doe dit alleen aan de achterkant, want daar moet immers het volume komen. Ook moet je haar over het getoupeerde deel kunnen vallen, wanneer dit ook getoupeerd haar is zal het er rommelig uit gaan zien. En dat willen we voorkomen natuurlijk!

Haar touperen - stap 3
Haar touperen - stap 4

Stap 4

Blijf terugkammen, steeds vanaf het midden van de pluk naar onderen. Wanneer de pluk een beetje omhoog blijft staan wanneer je hem los laat ben je klaar met deze stap.

Stap 5

Leg nu de pluk voorzichtig terug op je hoofd, als het goed is blijft hij mooi overeind staan. Hallo volume! Herhaal nu stap 2 t/m 5 voor de rest van het haar dat je wilt touperen.

Haar touperen - stap 5
Haar touperen - stap 6

Stap 6

Nadat je een aantal plukken hebt getoupeerd zal het een beetje een warrig rommeltje zijn. Tijd om de boel wat netter te maken! Pak de zachte borstel en ga er heel voorzichtig mee over de bovenkant van je getoupeerde haar. Doe dit niet te hard, anders zakt de boel weer in. Je haar zal voelen alsof er een soort kussentje in zit.

Klaar!

Haar touperen is duidelijk niet zo lastig, toch? Je kunt je haar nu los laten of het opsteken, net wat je zelf leuk vindt. Inspiratie nodig? Een lage paardenstaart is erg mooi met getoupeerd haar.

Haar touperen - stap 7

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz