Wist je dat volume in het haar een van de grootste wensen is van de Nederlandse vrouw? Als je last hebt van futloos en dun haar, ben je dus zeker niet de enige die op zoek is naar volume in je haar. Hoe krijg je meer volume in je haar? Gebruik een goede shampoo, stylingproduct en bijvoorbeeld rollers.

Sommige mensen zijn geboren met futloos en dun haar, maar je leefstijl en de producten die je gebruikt kunnen ook een belangrijke oorzaak zijn. Zo kunnen hormonale schommelingen een belangrijke factor zijn in hoe je haar eruit ziet. Heb je veel stress, ben je moe of eet je slecht? Dan kan dit van invloed zijn op je haar en kan je haar doffer en slapper zijn dan gewoonlijk. Ook kunnen specifieke haarverzorgingsproducten te zwaar zijn voor jouw type haar, waardoor het volume in je haar ver te zoeken is.

De juiste verzorging voor dun haar

Elk type haar heeft baat bij een ander soort verzorging. Voor slap, futloos of dun haar zijn een shampoo en conditioner die je haar niet verzwaren de beste keuze. Zo zijn onze Verrassend Volume shampoo en conditioner speciaal gemaakt om futloos haar volume te geven. De Verrassend Volume lijn is verrijkt met collageen om je haar voller en dikker aan te laten voelen.

Dun haar dikker maken met volume poeder

Stylingproducten geven volume

Stylingproducten zijn heel handig om lekker veel volume in je haar te creëren. Denk bijvoorbeeld aan onze Volume Powder uit de Pink Collection. Maak een scheiding in je droge haar en strooi een beetje volume poeder op de haaraanzet. Wrijf de poeder vervolgens in je haar.

Je kunt meer scheidingen maken en meer volume poeder gebruiken tot je tevreden bent over het resultaat en genoeg volume in je haar hebt. Breng je haar nu in model en kijk maar eens in de spiegel. Wat een verschil hè? Wil je nog meer volume in je haar, gebruik dan eerst een droogshampoo en toupeer vervolgens je haar.

Nog meer volume in je haar

Naast het gebruik van stylingproducten zijn er meer technieken om nog meer volume je haar te creëren. Bij rollers denk je misschien meteen aan het maken van krullen, maar met grote rollers kun je een hoop volume in je haar creëren. Rol je droge haar in de rollers en zet ze goed vast. Föhn je haar nu zodat de rollers lekker warm worden. Wacht tien minuutjes voordat je de rollers eruit haalt zodat je haar goed afkoelt en voilà!

Een andere techniek die je kunt gebruiken voor volume is het föhnen van je haar. Föhn je haar bijvoorbeeld ondersteboven of werk met ronde borstels om hetzelfde effect te creëren als met de rollers. Let wel op dat je je haar niet beschadigt met de hitte van de föhn. Gebruik een stylingproduct dat je haar beschermt tegen de hitte.

Hoe zorg jij voor volume in je haar?

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz