Je ziet het steeds meer: beautyproducten met klei. Niet zo gek als je kijkt naar alle voordelen van dit ingrediënt. We durven te wedden dat je maskers voor je gezicht wel kent, maar wist je dat klei ook heel goed is voor je haar?

Klei staat al eeuwenlang bekend om de zachte en reinigende werking. Het is een geweldig, natuurlijk ingrediënt en een ster in het absorberen van olie. En dat laatste is precies de reden dat het bijvoorbeeld goed is voor haar dat snel vet wordt.

Als dat geldt voor jouw lokken, komt dat doordat jouw hoofdhuid mogelijk wat meer talg produceert. Die talg beschermt je haar, maar te veel ervan maakt het vet en zwaar. Ook factoren als stress en hormonen kunnen ervoor zorgen dat je haar sneller vet wordt. Gelukkig kun je met deze shampoo met kaolienklei afrekenen met een vette hoofdhuid!

De superkracht van kaolienklei

Kaolienklei is een van de zachtste en mildste kleisoorten en wordt ook wel witte klei genoemd. Dit gladde, fijne goedje staat bekend om haar zachte en zuiverende werking op de hoofdhuid en het haar. Kaolienklei komt oorspronkelijk uit de bergen van China en wordt daarom ook wel chinaklei genoemd.

Wat kaolienklei doet voor je haar

Bij vet haar weekt een shampoo met kaolienklei zachtjes de dode hoofdhuidcellen los en het verwijdert onzuiverheden, zónder de natuurlijke oliën aan te tasten. Verder is het mild en daarom heel fijn voor de gevoelige hoofdhuid. Ook voor droge lokken zijn haarverzorgingsproducten met klei een uitkomst, want het houdt het vochtgehalte van het haar in balans. Daarnaast zorgt het voor glans en pakt het pluis aan.

Andrélon Klei Fris & Zuiver-lijn

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je kaolienklei toevoegen aan jouw haarroutine? Probeer dan de nieuwe Andrélon Klei Fris & Zuiver-lijn. Deze range, bestaande uit een shampoo, conditioner en droogshampoo, geeft je haar een fris gevoel en zorgt ervoor dat het langer schoon blijft, zonder dat het uitdroogt. Na een wasbeurt voelt je haar zacht en gehydrateerd aan.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz