Haarinspiratie blog

 

Wordt jouw haar razendsnel vet en bestaat ‘t aan het einde van de week voor 99 procent uit droogshampoo? De talgproductie van je hoofdhuid staat dan waarschijnlijk in een te hoge versnelling. De één krijgt dit cadeau bij zijn genenpakket, de ander heeft gewoon pech. Gelukkig kun je er van alles tegen doen!

Douche niet te heet

Heet douchen vind jij misschien heerlijk, maar je haar niet. Warmte brengt de talgproductie op gang. Gevolg: vet haar. Omlaag dus met die temperatuur!

Voorzichtig masseren


Vette lokken voorkomen heb je zelf in de hand. Letterlijk. Je hoofdhuid té enthousiast masseren tijdens het wassen van je haren stimuleert de talgkliertjes, waardoor vetstoffen op je hoofdhuid sneller vrijkomen. Voorzichtig kneden is de oplossing!

Niet frunniken

Blijf gedurende de dag zo veel mogelijk van je haar af. Door dat frunniken en friemelen worden je lokken alleen maar vetter. Het vuil en de oliën op je vingers komen namelijk op je haar terecht. Vind je het lastig ervanaf te blijven? Doe je haar in een stevige knot of staart.

Minder föhnen

Dat de hitte van een föhn voor uitgedroogde punten kan zorgen wist je misschien al, maar wist je ook dat je hoofdhuid er vet van wordt? Zoals hierboven gezegd stimuleert hitte je talgklieren en die zorgen voor vet haar. Laat je coupe dus het liefst aan de lucht drogen of föhn op een lage temperatuur.

De juiste shampoo en conditioner

Om vet haar te bestrijden zijn er speciale shampoos en conditioners, die nét wat beter reinigen. De Andrélon Klei Fris & Zuiver-lijn is speciaal ontwikkeld voor vet haar met droge punten. De formulering met Kaolien-klei heeft een zachte, zuiverende werking op hoofdhuid en haar. Onzuiverheden worden verwijderd, maar de natuurlijke oliën blijven behouden.
 

Maak daarnaast gebruik van de Fris & Zuiver droogshampoo van Andrélon om ook tussen de wasbeurten door jouw haar vetvrij te houden! Vanaf week 15 vind je ‘m in het Etos-schap, vanaf week 20 bij Kruidvat en in week 25 bij Albert Heijn.

 

Wil je meer inspiratie voor een haarroutine met de Klei, Fris en Zuiver-lijn van Andrélon? Bekijk dan de week van Carlijn.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz