Dit jaar geen Canal Parade, maar Pride blijft Pride! We blikken terug op de tofste looks van voorgaande jaren en spraken met actrice, muzikant én moderator Jennifer Muntslag over haar fenomenale look van vorig jaar, de inspiratiebron voor haar uiteenlopende haarstijlen en de mate waarin haar haar onderdeel uitmaakt van haar identiteit.

Wat was jouw inspiratie voor je kapsel tijdens Milkshake Festival vorig jaar?

Mijn Black Girl Magic was mijn inspiratie! Ik wilde gewoon een coupe die heel erg zou zeggen “dit ben ik” en die tegelijkertijd ook een traditionele look and feel zou hebben. Ik heb bantu knots in mijn haar en ik noem deze look zelf Afro-futuristic. Een soort nieuwe kijk op een traditioneel, oldschool kapsel.

Welke producten heb je gebruikt om jouw haar te laten stralen?

Het is niet zo zeer een product maar vooral wie ik heb gebruikt. Anoeska van The Natural Nation in Amsterdam is een natural hair styliste en zij heeft mijn haar gevlochten en in model gezet. Zij zorgt er eigenlijk elk jaar weer voor dat mijn haar helemaal bangin’ is voor Milkshake Festival.

Hoe belangrijk is jouw haar voor je identiteit?

Het is natuurlijk een onderdeel van je identiteit maar je bent veel meer dan alleen je haar. Het kan heel kenmerkend zijn. Ik heb bijvoorbeeld een tijd gehad dat ik mijn haar heel vaak veranderde van kleur en lengte. Zo’n elke twee à drie weken had ik iets anders, of het was dan weer lang of juist heel kort. Je haar is je haar en je moet er gewoon van alles mee kunnen doen en als je het goed verzorgt, dan groeit het vanzelf wel weer. Mensen blijven veel te vaak in hun comfort zone hangen en dan doe je uiteindelijk elke dag hetzelfde ermee.

Zijn er mensen die jou inspireren qua haarlooks?

Ik word vooral geïnspireerd door de mensen om mij heen. Cherella Gessel bijvoorbeeld, is ook een podium kunstenaar en heeft altijd leuke kapsels. En Fana Richters - bekend onder haar artiestennaam AiRich - doet ook veel coole dingen met haar haar. Zij vlecht het bijvoorbeeld in met wol of katoen. En of course zijn er ook de Erykah Badu’s en Janelle Monae’s voor inspiratie, maar het zijn vooral de mensen om mij heen, mijn inner circle.

Als Milkshake Festival wél zou doorgaan, wat had je dit jaar met je haar gedaan?

Echt elk jaar denk ik: “Dít ga ik doen!” Om het vervolgens een week van tevoren weer helemaal om te gooien. Soms weet ik wel een beetje welke richting ik op wil, maar eigenlijk ben ik gewoon een last minute master en dan komt er toch wel weer iets tofs uit. Vorig jaar was het voor mij wel duidelijk dat ik iets met verf wilde en was het AiRich die mij heeft gebodypaint om me te helpen met mijn ‘naked, but dressed’ look.

Alhoewel de 25ste verjaardag van Pride Amsterdam dit jaar niet kan worden gevierd en we Milkshake Festival ook een jaartje moeten missen, blijft Pride uiteraard gewoon Pride en blijven we het veilig vieren. Dus of het nou digitaal is of met een aantal vrienden: óók daar hoort een fenomenale coupe bij! Maak je look af en shine away met de Andrelon Super Shine glansspray, of ga voor va va volume met Andrelon Get The Volume haarpoeder. Happy pride!

Pride inspiratie looks

Pride inspiratie looks
Pride inspiratie looks
Pride inspiratie looks
Pride inspiratie looks

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz

Haarinspiratie shoot 2 - scrunchie