Wist je dat 50% van de vrouwen kort haar heeft? Niet alleen Anne Hathaway en Jennifer Lawrence bewijzen dat kort haar helemaal on trend is, ook celebs als Keira Knightley en Emma Watson dragen hun korte kapsel super vrouwelijk en verleidelijk. Zelf een verleidelijk korte look creëren? Wij laten je in 5 stappen zien hoe!

1. Shampoo die reinigt, volume geeft en in model brengt!

Een kort kapsel begint bij de juiste verzorging! Wist je dat kort haar eigenlijk heel andere behoeftes heeft dan lang haar? Het beste was je je korte haar met een shampoo speciaal voor jouw haartype. Onze nieuwe shampoo, Andrélon Verleidelijk Kort, reinigt je korte lokken perfect. Deze lichtgewicht formule bevat geen siliconen, waardoor er geen laagje om je haar wordt gevormd en het je haar dus niet verzwaard. Hierdoor voelt het gelijk luchtiger en voller aan. Ideaal dus om een kort kapsel volume te geven én makkelijk in model te brengen.

Tip: Maak je regelmatig gebruik van styling producten? Was je haar dan twee keer met shampoo om het optimaal te reinigen.

2. Gebruik conditioner om je lokken te verzorgen

Na het wassen breng je conditioner aan om je lokken te verzorgen en de haarschubben te sluiten. Om het product goed z’n werk te laten doen, knijp je overtollig water voorzichtig uit je haar voordat je de conditioner aanbrengt. Ook de conditioner van Verleidelijk Kort is speciaal zonder verzwarende siliconen gemaakt om jouw korte coupe luchtig en vol te houden.

3. Snelle touch-up

Droogshampoo is een haircare meets stylingproduct dat je – zoals je misschien al ontdekt hebt – tussen twee wasbeurten door gebruikt om je haar op te frissen. Het geeft kort haar in no-time een volume boost. Je haar krijgt een frisse look en is makkelijk te stylen, zonder dat je het hoeft te wassen. Perfect om je look een snelle touch-up te geven!

Tip: Borstel je haar na gebruik van de droogshampoo om je kapsel perfect in model te brengen.

Kort haar stylen met producten van andrelon

4. Kort haar stylen? Body en volume zijn essentieel

Wil je jouw korte haar stylen? Dan je ben vast vooral op zoek naar body en volume in je lokken voor een kort kapsel. De juiste stylingmousse is hiervoor de basis. Breng een bolletje mousse aan op je hand en verdeel het over je handdoekdroge haar.

Zorg ervoor dat je de mousse vooral bij de haaraanzet aanbrengt, daar wil je namelijk de meeste volume creëren. Gebruik vervolgens een borstel terwijl je je haar föhnt: dit versterkt het volume effect én geeft een mooie glans aan je lokken.

5. Varieer in finishing touch

Je kunt met een kort kapsel eindeloos variëren, zo geef je je korte coupe elke dag weer een nieuwe, frisse look! Kort haar is leuk als het een beetje messy zit, maar het kan ook heel mooi zijn om het in een strakke scheiding te dragen.

Je korte haar stylen doe je met de styling producten van Verleidelijk Kort die voor een mooie finish zorgen. Gebruik de shaper paste als je voor een stoere warrige coupe of een trendy kuif wilt gaan. Wil je iets meer glamour? Kies dan de shine wax, waar je ook nog eens de hele dag door je haar mee kan re-stylen.

Tip: Breng een kleine hoeveelheid – ter grootte van een erwt – wax of shaper paste aan op je handen en verdeel het vervolgens over je haar. Achteraf kun je altijd wat extra nemen en zo voorkom je dat je haar vet wordt.

Verleidelijk korte kapsels

Inspiratie nodig? Bekijk de korte coupes hieronder en ga aan de slag! Lees hier hoe je deze drie looks makkelijk zelf creëert met de Verleidelijk Kort styling producten.

Het resultaat: in 5 stappen een vrouwelijk kort kapsel vol volume én makkelijk in model te brengen. Hoe draag jij jouw korte hairdo het liefst? Deel jouw tips en inspiratie met ons op Facebook!

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz