Je weet even niet wat je met je haar aan moet, je hebt iets bijzonders meegemaakt en bent toe aan een drastische verandering of je mist volume en glans in je haar. Herken jij jezelf in een van deze situaties? En ben jij daarom aan het  overwegen om de schaar in je haar te zetten? Lees snel verder voor de meest motiverende inspiratie rondom korte kapsels. We beloven het, met deze trends blijf je compleet weg van de beruchte kortpittige kapsels.

 

Tips bij het knippen

Vrouwen kiezen soms voor een kort kapsel omdat het ze jonger doet lijken en andere keren wordt die keuze gemaakt om een fijn of dun kapsel een volume boost te geven. Wat ook de reden is voor het overstappen naar een korte kapsel, houd er rekening mee dat het een grote verandering voor je zal zijn:

 • Je hebt er meestal minder werk aan, dus meer tijd voor andere         activiteiten in je leven
 • Je haar krijgt een boost omdat alle voeding over minder haar verdeeld      wordt
 • Overal waar je komt zijn je kapsel en jij de center of attention, want ja, ‘Wat een verandering!’

Om ervoor te zorgen dat je het juiste korte kapsel kiest dat echt bij jouw gezichtsvorm past, zou je goed naar de lijnen in je gezicht moeten kijken:

 • Heb je een lang gezicht, dan is een kort kapsel met veel volume perfect voor jou.
 • Heb je een rond gezicht, probeer dan eens de curtain bangs en laagjes tot op je schouders.
 • Heb je een meer vierkant gezicht, dan past een schuine cut beter bij jou. Bijvoorbeeld een asymmetrische bob.

Korte kapsel trends

Ben je al om en enthousiast om je nieuwe kapsel te kiezen? Bekijk dan hieronder de meest inspirerende korte kapsel trends.

 • De multi colored pixie cut
 • Choppy bob voor fijn of dun haar
 • Het korte boyish kapsel
 • Side swept pixie cut
 • De smooth bob

Style je korte kapsel

Als je nieuw bent in de korte kapsel wereld, dan is het wel fijn om wat tips te krijgen over hoe je het beste je korte kapsel kunt stylen. Helaas zal het namelijk nooit meer hetzelfde zitten als toen je net uit je kappersstoel opstond. Met de juiste producten kun je natuurlijk wel zo dicht mogelijk in de buurt komen.

In een artikel over kort haar stylen, wordt het kiezen van de juiste shampoo als een van de belangrijkste punten benoemd. Wil je graag meer volume in je kapsel, zorg dat je dan een geschikte shampoo kiest, bijvoorbeeld de Andrélon Verleidelijk Kort shampoo. Of kies de Amandel Shine lijn als je voor een shiny en sleek haarstyling gaat.

Wil je je korte kapsel verleidelijk en edgy stylen? Bekijk dan deze 'fris en kort' haartutorials voor de juiste stappen.

Het gebruiken van de juiste stylingproducten is essentieel. Lees hier hoe je je korte kapsel het best in model brengt met behulp van de Andrélon Styling producten.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz