Zit jij met het dilemma welke haarstijl je er opperbest uit laat zien? De vorm van je gezicht is key voor het vinden van een perfect passend kapsel. Iedereen heeft een andere gezichtsvorm en daarbij horen dus ook bijpassende hairdos. Lees je mee?

OVAAL

Met een ovaalvormig gezicht kun je van geluk spreken, want met deze gezichtsvorm is er no need to worry! Met jouw lange, smalle gezicht en afgeronde kaaklijn kun jij namelijk iedere haarstijl hebben. Om je vormen extra te benadrukken, kun je het best kiezen voor een medium-length kapsel of een boblijn. Ook komt je gezicht enorm mooi uit wanneer je voor een grove slag kiest.

ROND

Bij een rond gezicht is de breedte van het gezicht ongeveer gelijk aan de lengte. Naast de ronde kin en haarlijn, is het gezicht vrij vol en bij de wangen en oren op zijn breedst. Wanneer je gezicht rond is, kun je het gezicht het best langer doen laten lijken. Dit kan door middel van een lang, stijl kapsel of juist door golvend lang haar. Ook staat de wavy ponytail of nonchalante vlecht aan de zijkant je goed. Tip: Knip je haar niet korter dan ter hoogte van je kin.

HARTVORMIG

Een hartvormig gezicht is breed bij het gedeelte van de slapen en jukbeenderen en erg smal bij de kaken. Met een smalle puntige kin kun je het best de aandacht trekken naar de wangen en ogen. Dit doe je door voor een kapsel te kiezen met een medium lengte met lichte golven of krullen. Ook kun je kiezen voor een hoge staart of een side ponytail.

VIERKANT

Met een vierkant gezicht heb jij een rechte, zware kaaklijn en ook de haarlijn is recht en hoekig. Je gezicht is qua breedte ongeveer gelijk aan de lengte en om de scherpe hoeken in het gezicht te laten vervagen, kun jij het best kiezen voor hairdos met veel volume die je kaaklijn een beetje bedekken. Ga voor laagjes in je haar, long curls en ook een schuine pony kun jij prima hebben.

DRIEHOEK

Een driehoekig gezicht heeft een smaller voorhoofd en een sterke, brede kaaklijn. Ga met deze gezichtsvorm voor korte kapsels met veel lagen en volume bovenop. Dit zorgt voor een betere verhouding. Ook kun je het best een zij-scheiding dragen.

LANGWERPIG

Bij een langwerpig gezicht is je gezicht lang en smal. De breedte bij het voorhoofd is hetzelfde als onder de jukbeenderen. Kapsels met lang haar maken je gezicht langer, dus je kunt het best kiezen voor korte of halflange haarstijlen. Ook creëren wat vollere kapsels of laagjes breedte; ideaal voor jouw gezichtsvorm! Wanneer je lang haar hebt, zorgen lichte krullen voor het verzachten van je gezicht. Als je toch voor een staart gaat, zorg dan dat de scheiding aan de zijkant zit.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz