Benieuwd naar de nieuwste haartrends van deze zomer? De lob – lange bob – en vlechten zien we dit seizoen volop! Met de juiste tips creëer je deze twee hippe zomerlooks makkelijk zelf. Laat je inspireren en ga aan de slag!

De lange bob

Trend lob

De lange bob (of de lob) draag je stijl en glad òf juist warrig en nonchalant, perfect voor een strandfeestje. Lees hier hoe je deze twee haarstijlen zelf snel en makkelijk kunt creëren.

Stap 1 – Om je lange bob in model te krijgen kun je hem stijl en “sleek” maken met een stijltang, of juist warrig en nonchalant met een krultang. De temperatuur van een stijltang of krultang is gemiddeld 180 graden, dus je kunt je wel voorstellen dat dit je haar flink kan beschadigen of uitdrogen.

Daarom is het belangrijk om je haar allereerst goed te beschermen. Dit kan bij voorbeeld door gebruik te maken van een Heat Protect Spray. Verstuif de spray over je (handdoek)droge haar, dit maakt het stylen gemakkelijker en beschermt je haar tegen temperaturen tot wel 230 °C.

Stap 2 – Borstel je haar goed door zodat er geen klitten meer inzitten, en scheid de bovenste laag van de onderste laag. Zet het bovenste gedeelte van je haar vast met een klipje of speldje zodat je goed bij de onderste laag van je haar kunt.

Stap 3 – Style eerst de onderste laag van je haar, pluk voor pluk, met de stijltang, of voor extra slag met de krultang. Maak vervolgens het bovenste gedeelte van je haar los, en style deze ook pluk voor pluk. Maakt hierbij rustige bewegingen, om je tool voldoende tijd te geven zijn werk te doen.

Stap 4 – Voor de stijle look buig je onderaan het haar de stijltang naar binnen toe zodat je een mooie ronding onderin creëert. Ga je voor de nonchalante look, neem het dan niet te nauw en rol het haar in tegengestelde richtingen rond de krultang. Schrik niet als er wat damp van je haar af komt, dit is de Heat Protect Spray die verdampt.

Stap 5 – Spuit wat Fantastische Fixatie Hairspray op je lokken om je look tot wel 24 uur in model te houden.

Vlechten – boxer braids en invlechten

Met vlechten kun je deze zomer alle kanten op. Helemaal trendy zijn bijvoorbeeld boxer braids, ideaal voor een casual look overdag, of tijdens het sporten. Ingevlochten haar geeft je een klassieke en toch modieuze uitstraling, perfect voor een feestje of avondje uit.

Haartrends van deze zomer

Boxer braids

Stap 1 – Om meer structuur en grip aan je haar te geven spray je eerst de Go For Texture Definition Spray over je droge haar. Je zult zien dat je straks makkelijker kunt vlechten, en dat alles eenvoudiger op zijn plek blijft zitten.

Stap 2 – Voor een extra boost verdeel je wat Get The Volume Powder over je haar bij de haaraanzet voor meer volume en textuur en zodat je vlechten minder snel zullen uitzakken.

Stap 3 – Maak vervolgens een scheiding in het midden van je haar en verdeel je haar in tweeën. Zet één kant van je haar vast met een elastiekje of speld.

Stap 4 – Begin met het invlechten van je haar helemaal vooraan bij je voorhoofd. Handige tip: pak niet te snel teveel haar. Door kleinere plukjes te pakken wordt het vlechten makkelijker en zorg je ervoor dat je aan het einde van je vlecht nog voldoende haar over hebt. Vlecht door tot je geen haar meer aan je vlecht toe kunt voegen, en eindig in een normale vlecht. Zet deze vast met een elastiekje. Vervolgens herhaal je dit voor de andere kant van je haar.

Stap 5 – Om je vlechten wat extra glans te geven en het pluizen tegen te gaan spuit je Make It Shine Spray gelijkmatig over je haar.

Ingevlochten haar

Check voor tips over hoe je je haar makkelijk zelf invlecht deze tutorial:

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz