De boblijn of simpelweg de bob is een van de meest klassieke kapsels die we kennen. Wist je dat de bob in de jaren twintig van de vorige eeuw al populair was? In deze blog laten we zien hoe je van dit op het eerste gezicht simpele kapsel iets bijzonders kunt maken.

Steile bob - boblijn krullen

foto links: bron – foto rechts: bron

Steil

Met een steile bob sla je de plank nooit mis. Je kunt gaan voor een klassieke versie waarbij je haar in één lengte is geknipt, maar wat dacht je van een wat gewaagder kapsel? Laat je haar dan aan de achterkant kort knippen en aan de voorkant wat langer. Wanneer je haar steil is valt dit verschil in lengte ook nog eens extra op. Voor een mooie glans kan je voordat je een stijltang gebruikt de Make it Shine Spray  op je haar aanbrengen.

Krullen

Wil je een wat speelsere coupe? Ga dan voor slag of krullen. Hiervoor hoeft je haar niet lang te zijn, ook met een wat korter koppie staan krullen erg leuk! Het is dan wel handig om eerst wat volume te creëeren, zodat je krullen ook echt goed zichtbaar zijn. Doe dit bijvoorbeeld met wat volumepoeder. Gebruik na het krullen een luchtige haarspray voor versteviging zonder dat je krullen uitzakken.

Opgestoken bob - boblijn vlecht

foto links: bron – foto rechts: bron

Opgestoken

Een bob hoef je natuurlijk niet altijd los te dragen. Met dit kapsel is het juist leuk om lekker te variëren. Ga bijvoorbeeld voor een klassieke knot. Doordat je haren wat aan de korte kant zijn kan het zijn dat je ze extra vast moet zetten met schuifspeldjes, zodat ze niet los schieten in de loop van de dag. Tip: spuit ze in met een beetje haarspray, hierdoor blijven ze beter zitten.

Vlecht

Bij een vlecht denk je misschien vooral aan romantisch lang haar, maar dat hoeft natuurlijk niet! Ook in een bob staat een vlecht hartstikke mooi. Vlecht je haren naar de zijkant en zet ze daar vast, of maak een watervalvlecht. Dit kost even wat tijd om het onder de knie te krijgen, maar het resultaat is heel bijzonder.

Pony - faux bob

foto links: bron – foto rechts: bron

Pony

Wil je op een simpele manier variatie in je bob aanbrengen? Ga dan voor een pony. Dit hoeft geen rechte pony te zijn die meteen in het oog springt, ook een schuine pony staat heel speels.

Faux bob

Sommige mensen durven het niet aan om de schaar in hun lange lokken te zetten voor een bob. Wil je toch graag weten of een bob jou staat? Maak dan een faux bob! In deze video laten we je zien hoe je je haar zo op kunt steken dat er een boblijn ontstaat. Leuk om uit te proberen!

Wij zijn heel benieuwd naar jouw moderne bob, dus deel jouw foto’s met ons op Facebook!

 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz