Je herkent het vast: je hebt lekker je haar fris gewassen voor een girls night out, zakken je lokken als een zachte pudding in elkaar… Niet leuk! En helemaal niet als je nog haast hebt ook. Wij hebben een aantal simpele trucs voor de ultieme ‘volume boost’ voor je kapsel. Lees en probeer uit!

Volume begint bij de haarwortels

Als het haar op de hoofdhuid volume heeft, is de rest een eitje. Hoe dit te doen? Gebruik een zogenaamde root lifter. Dit is een product dat je op de hoofdhuid aanbrengt en als het ware in masseert. Daarna föhnen voor instant volume! Wat ook helpt is droogshampoo op je haarwortels aanbrengen en hopsa: supersnel meer volume.

De juiste schampoo

Er zijn tegenwoordig best wel wat verschillende shampoos te koop die het haar volume geeft. Mijn favoriet is Kokos Boost van Andrélon. Deze verzorgende shampoo, met kokosolie, zorgt ervoor dat het haar wordt gevoed, zonder het te verzwaren. Ander pluspunt: de shampoo is vrij van parabenen, siliconen en kleurstoffen.

Breng je haar in model voor het drogen

Zodra je haar droog is, wordt het lastiger om het te ‘liften’. Zorg er daarom voor dat jij je lokken een volume-shot geeft als het nog nat of handdoekdroog is. Breng sowieso wat mousse aan in je haar en ga het daarna pas föhnen.

Het juiste kapsel

Een goed kapsel kan je haar ook meer volume geven. Denk er bijvoorbeeld over na om je lange lokken in laagjes te knippen. Easy en stoer!

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz