Conditioner. Je kunt niet zonder, of je loopt er het liefst met een grote boog omheen. Behoor jij tot die laatste groep? Wat als we je vertellen dat je dit product opnieuw gaat waarderen als je weet hoe je het goed gebruikt? Ja, je leest het goed. Conditioner wordt je nieuwe beste vriend. Lees je mee?

Waarom conditioner?

Weet jij wat een conditioner precies doet? Je bent niet de enige als je dat niet precies weet. Komt-ie: tijdens het wassen zorgt een shampoo ervoor dat het buitenste deel van je haar (de haarschubben) open gaan staan, zodat je haar goed schoon wordt. Heel fijn dat schone haar, maar je lokken zijn na het wassen daardoor wel extra kwetsbaar. Om je lokken te beschermen én te laten glanzen is het dus belangrijk dat de haarschubben ook weer sluiten. Een conditioner doet precies díe truc. Resultaat: mooi glanzend haar dat zacht en soepel aanvoelt.

Er wordt wel eens gedacht dat een conditioner het haar juist verzwaart, maar het tegendeel is waar! Als je conditioner op de juiste manier gebruikt, zullen je lokken je dankbaar zijn. We leggen je stap voor stap uit hoe:

Kies de juiste conditioner

Voordat we je uitleggen hoe je conditioner gebruikt, is het eerst goed om na te gaan of je eigenlijk wel de juiste conditioner in huis hebt. Het gebruik van een ‘verkeerde’ conditioner kan er namelijk voor zorgen dat je lokken er juist zwaar en dof uitzien.

Net als bij shampoo bestaan er verschillende soorten conditioners. Maar welke is het beste voor jouw haar? Stap één is nagaan welk haartype jij hebt. Wordt jouw haar bijvoorbeeld snel vet? Probeer dan de Klei Fris & Zuiver Conditioner eens. Deze conditioner is verrijkt met kaolien klei en kan worden ingezet als natuurlijk middel tegen vet haar. Last van beschadigd haar? Dan is de Keratine Repair Conditioner weer wat voor jou.

Deze verzorgende conditioner, met keratine en voedende essentiële oliën, dringt door tot in de kern van je haar en helpt het beschadigde haar te beschermen. De Perfecte Krul Conditioner is speciaal ontwikkeld voor krullen die wel wat extra verzorging kunnen gebruiken. Voor dof en vermoeid uitziend haar is er Andrélon Intense Zijdeglans & Zen Conditioner, verrijkt met amandel- en avocado-olie.

Je leest het al, voor ieder haartype bestaat er een conditioner die het beste in het haar naar boven haalt. Weet je niet zo goed wat voor type haar je precies hebt? Vraag het eens aan je kapper. Hij of zij kan je precies vertellen wat voor soort haar jij hebt. Wil je weten hoe je je haar het beste kunt verzorgen en stylen? Doe de haarquiz en ontdek in 3 minuten welke producten het beste bij jouw haar passen.

Zo gebruik je conditioner op de juiste manier:

Als je de beste conditioner voor jouw haar hebt gevonden is het tijd om onder de douche te stappen. Je hebt je haren gewassen, en dan? Voordat je die fles conditioner erbij pakt, is het eerst belangrijk om eerst al het overtollige water uit je haar te knijpen. Als je dit niet doet, verlies je een heleboel product omdat je het verdunt met water. Resultaat: de conditioner kan minder goed zijn werk doen.

Let goed op dat je de conditioner niet bij je haaraanzet aanbrengt, maar alleen in de punten van je haar. Zo wordt het een stuk minder snel vet en behoud je volume. Even laten intrekken, pak een grove kam om het goed door je haar te verdelen, en daarna is het tijd om uit te spoelen. Neem hier echt de tijd voor, want te vlug uitspoelen kan je lokken dof maken.

Heb je kinderen? Die zijn waarschijnlijk geen fan van het gebruiken van shampoo én conditioner. Meng daarom wat shampoo en conditioner door elkaar om het haar te wassen én tegelijkertijd goed doorkambaar te maken.

Tip van Tara

“Mijn haren pluizen nog wel eens en hebben intensieve verzorging nodig, daarom heb ik laatst mijn haarroutine aangepast en sindsdien ben ik niet meer lang bezig met mijn haar!

Mijn haartip voor glanzend haar en een natuurlijke slag? Ook op de dagen dat ik mijn haren niet hoef te wassen, spoel ik mijn haar met Oil & Care conditioner. Deze intensieve verzorging zorgt ervoor dat mijn slag goed tot haar recht komt. Na het wassen kam ik het voorzichtig door met een grove kam, knijp ik de natuurlijke slag erin en gebruik ik zo min mogelijk hitte om het te drogen. No more bad hair days!”

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz