Heb je snel last van vet haar? Dit kan een waarschuwing zijn omdat je bijvoorbeeld veel stress ervaart, te veel producten voor je haar gebruikt of bijvoorbeeld te vaak aan je haar zit. Wat ook de reden is, iets is ontregeld en jij hebt het gevoel dat je weer onder de douche moet springen.

In dit artikel lees je hoe je voorkomt dat vet haar je dag verpest en hier lees je hoe je vet haar überhaupt voorkomt,  maar soms heb je even geen tijd en wil je snel een oplossing zodat je fatsoenlijk de deur uit kunt gaan. Herken je dit gevoel? Als je stiekem ‘ja’ heb geknikt, lees dan snel verder. Dit zijn de beste tips om snel vet haar te verdoezelen.

1) De magie van droogshampoo

De magische effecten van droogshampoo zijn fantastisch! Spray het op je haaraanzet van een afstand van 20 cm, laat het even intrekken, trek ondertussen je schoenen gaan, breng je haar in model met je vingers en off you go!

2) Twist a bun

Gooi je haar snel in een nonchalant knotje. Bind het eventueel vast met een doek en bob’s your uncle.

3) Invlechten maar

Ook als je gewoon net even een extra dagje wilt wachten met het wassen van je haar is dit een perfecte tip. Maak een mooie vlecht zodat je haar goed bij elkaar blijft en nog even de dag doorkomt en niet meteen weer na de wasbeurt van eergisteren in aanraking hoeft te komen met heet water en shampoo.

Heb je de dag overleeft en ben je weer thuis, heerlijk op de bank, lees dan door onze tips hoe je vet haar nou echt kunt voorkomen om een volgende crisis als vandaag te voorkomen.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz