Stel je voor: je staat voor het schap met haarverzorgingsproducten. In je ene hand een haarcrème, in de andere een haarmasker. Weet jij wat nou precies de verschillen zijn tussen deze twee treatments en wat ze doen voor je haar? Je bent niet de enige als je het antwoord niet precies weet. Daarom hebben we de verschillen op een rijtje gezet. Zo weet jij voortaan welk product je wanneer kunt gebruiken voor gezonde en stralende lokken.

Haarcrème

Heb je last van droog haar dat moeilijk doorkambaar is? Dan is een leave-in haarcrème jouw redding. Deze treatment gebruik je als dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van je lokken. Een haarcrème rekent af met pluis en maakt je haar heerlijk zacht. Heb je dagelijks ruzie met je haarborstel? Ook dan is een haarcrème ideaal. Met deze post-wash verzorging haal je je lokken binnen no-time uit de knoop. 

Als jij je haar het liefst zo min mogelijk wast om schade te beperken, is een haarcrème heel geschikt voor jou. De nieuwe Amandel Shine haarcrème van Andrélon kun je niet alleen op gewassen haar, maar ook tussen de wasbeurten door gebruiken op droog haar. Maakt een haarcrème je haar dan niet vet? Niet als je het goed gebruikt.

Hoe gebruik je een haarcrème?

  1. Gebruik afhankelijk van de lengte van je haar, gemiddeld twee tot vier pompjes.
  2. Breng de haarcrème aan op de onderste helft van je haar en ver weg van je hoofdhuid. Zo voorkom je dat het haar vet wordt. 
  3. Kam de haarcrème gelijkmatig door de onderste helft van droog of vochtig haar.
  4. Je hoeft de haarcrème niet uit te spoelen en je kunt je haar stylen zoals je gewend bent.

Resultaat: makkelijk doorkambaar haar met een prachtige glans. Het perfecte recept voor een good hair day!

Haarmasker

Kunnen jouw lokken wel een verzorgende boost gebruiken? Dan kun je ze het beste verwennen met een lekker voedend masker. Het liefst eentje die rijk is aan voedingsstoffen die doordringen tot in de kern van je haar, om je lokken van binnen en van buiten intensief te voeden én te herstellen. Het Andrélon Kokos Boost Masker geeft je precies dat. Dit verzorgende masker met kokosolie dringt door tot diep in je haar en voedt je haar intensief, zonder het te verzwaren. Dit haarmasker bevat kokosolie dat bekend staat om haar voedende werking. Resultaat: op-en-top gezond haar.

Hoe gebruik je een haarmasker?

1.     Breng het masker na het wassen aan op vochtig haar.

2.     Laat het 3-5 minuten inwerken.

3.     Spoel daarna grondig uit.

Haarcrème versus haarmasker

Als je droog, dof en beschadigd haar hebt, vertrouw dan op een haarmasker om je haar weer gezond te laten voelen. De ingrediënten erin helpen je haar te voeden en herstellen. Voor dagelijks on-the-go mooi en gezond ogend haar, zorg je met een haarcrème voor een beetje extra voeding en bescherming. Vooral als je droog en beschadigd haar hebt is het goed om een haarcrème op te nemen in je dagelijkse haarroutine. Je kunt naar eigen inzicht de leave-in haarcrème blijven gebruiken, terwijl het voldoende is om je haar eenmaal per week met een masker te behandelen. 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz