Voor wie van verrassingen houdt, is het herfstseizoen de beste tijd van het jaar. De ene dag zit je buiten te genieten van een zonnestraaltje, het andere moment fiets je in een stormachtige wind en in de regen. Je garderobe op het weer aanpassen is daarom best lastig, evenals je kapsel. Toch kun je met een paar simpele tips en tricks je wapenen tegen droog en warrig herfsthaar.

#1: Was je haar op de juiste temperatuur

Het is rete-verleidelijk om de kraan extra heet te zetten tijdens het douchen (I’m guilty). Hier ben jij blij mee, maar je haar iets minder. Heet water is namelijk funest voor je haar. Het is veel beter om je haar te wassen met lauw water.

Tip: Wanneer je het haar gewassen hebt met shampoo, is het goed om je lokken nog eens af te spoelen met koud water. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten, waardoor het vochtgehalte beter in balans blijft. Het zal in het begin even wennen zijn, niemand staat te springen om een koude douche. Maar alles voor die good hair day, hè!

#2: Vermijd alcohol

Althans in haarproducten, want haarproducten met alcohol drogen het haar alleen nog maar meer uit. Let er in het vervolg, tijdens het shampoo-shoppen, dus op of er alcohol in zit.

#3: Gebruik haarmaskers

Zeker in de koude wintermaanden, wanneer je haar veel wordt blootgesteld aan de verwarming en het gure weer, is het goed om je haar extra te beschermen. Af en toe je haar verwennen met een fijn haarmasker is één van de allerfijnste tips voor happy haar.

Wanneer je zeeën van tijd hebt, kun je aan de slag met het maken van eigen haarmaskers. Wanneer je weinig tot geen tijd hebt, raad ik het van Andrélon aan. Het resultaat: gezond, glanzend haar dat makkelijk in model te brengen is. Bingo!

#4: Zorg voor voldoende vitamine A

Voldoende vitamine A is om tal van redenen essentieel voor het menselijk lichaam, maar dus ook voor de talgproductie. Wanneer je voldoende vitamine A binnenkrijgt, houd je de productie van talg optimaal. En dit kan droog haar voorkomen. Vitamine A zit onder andere in vis, fruit (sinaasappels en mandarijnen) en groente (wortels, broccoli en bloemkool).

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz