Slapend je haar mooi maken: dat wil toch iedereen? Pak die nachtelijke uurtjes mee om je haar te verzorgen en te stylen. We delen een paar simpele tips en tools voor je lokken tijdens het slapen. Zo maak je je haardos klaar voor de volgende dag en word je wakker met glanzend, gezond haar. You woke up like this!

Losse knot of pineapple

Breng voor wat extra va va voom volume wat texture sea salt spray aan op je lokken. Maak een knot door ondersteboven te hangen zodat het haar helemaal bovenaan je kruin zit (maximaal drie centimeter van je haarlijn) en rol het dan losjes op. Je kunt de knot vastmaken met haarspeldjes of een zacht haarelastiekje (scrunchie).

Bekijk het stappenplan onderaan deze pagina voor een stap voor stap uitleg. Heb je krullen? Dan is de ‘pineapple techniek’ heel geschikt voor jou. Maak een losse staart bovenop je hoofd en draai er een zijden sjaaltje omheen: van de achterkant van je nek tot boven je voorhoofd. De zachte zijde voorkomt pluizig haar, klitten en gespleten haarpunten.

Vlechten

Geen tijd om je haar ‘s ochtend te krullen? We hebben dé truc voor je. Vlecht je haren in voor het slapengaan en je hebt de volgende ochtend prachtige krullen. Zo doe je dat: zorg ervoor dat je haar helemaal droog is voordat je begint. Verdeel je haar in gelijke delen en maak een vlecht, bijvoorbeeld een visgraatvlecht. Haal de vlechten er in de ochtend voorzichtig uit. Gebruik daarna een beetje haarolie in de punten voor een mooie, gezonde glans. Of breng de olie aan op je vingers voordat je de vlechten loshaalt.

Het juiste kussen

Op wat voor kussensloop slaap jij? Grote kans dat het er eentje van katoen is. Deze stof is ruw en kan jouw lokken beschadigen en uitdrogen. Probeer daarom eens een zijden of satijnen kussensloop. Deze stoffen zijn juist lief voor je lokken en zorgen voor minder haarbeschadiging. En dat is niet het enige: een zijden of satijnen kussensloop is ook beter voor je huid. Twee vliegen in één klap!

Intensief verzorgen

Voor het slapen een masker aanbrengen is een handige truc die helpt om ‘s ochtends wakker te worden met superzacht haar. Maar als je fijn haar hebt, kan het daardoor ook een beetje té zacht worden. Kies in dat geval voor een haarolie of het Andrélon Kokos Boost haarmasker. Dit verzorgende masker, met kokosolie, dringt door tot diep in het haar en voedt het haar intensief, zonder het haar te verzwaren. Breng het masker aan op je haar en bind dan een sjaaltje of headwrap om je hoofd, zodat het haarmasker goed zijn werk kan doen. 

Stappenplan losse knot

Zo maak je de ideale losse knot voor tijdens het slapen

krullenlook: meisje in paarse trui met los krullend haar gaat door haar haren
STAP 1: 

Breng wat seasalt texture spray aan op je lokken voor extra volume.

krullenlook: meisje in paarse trui met los krullend haar pakt haar haren bij elkaar.
STAP 2: 

Verzamel het haar bovenaan je kruin.

Meisje in paarse trui bindt krullend haar bijeen in een knot, om de krullenlook af te maken hangen twee plukjes los.
STAP 3: 

Rol je haar losjes op tot een knot.

Meisje in paarse trui maakt het krullenkapsel af met een zwart-wit strikje om de knot.
STAP 4: 

Zet je knot vast met haarspeldjes of een haarelastiek.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz