Week 7 - Krullend haar sulfaat header

Krullend haar moet je goed verzorgen. Andrélon heeft daarom sulfaatvrije haarverzorging, welke zorgt voor prachtige pluisvrije krullen. Heb jij krullend haar? Lees dan snel wat sulfaatvrije shampoo precies is en wat het voor je haar kan betekenen.  

Wat zijn sulfaten eigenlijk?

 

Sulfaten zijn reinigers (detergenten) die ervoor zorgen dat je haar ontvet wordt. Ze zitten vooral in shampoos. Niet gek natuurlijk, aangezien het doel van een shampoo is om je haar te reinigen. Wie wil er nou niet met fris en schoon haar rondlopen? Op de achterkant van je shampoofles zie je ze vaak terug als Ammonium Lauryl Sulfate (ALS) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS), maar ook als Sodium Laureth Sulfate (SLES).

De voor- en nadelen van sulfaten

 

Sulfaten hebben zowel goede als minder goede eigenschappen waardoor het niet altijd even makkelijk is om te kiezen. Geen nood! We gaan het overzichtelijker voor je maken door de plus- en minpunten van sulfaten voor je op een rijtje te zetten. Zit je er klaar voor?

Een groot pluspunt van sulfaten is dat ze een sterk reinigend effect hebben en zorgen voor dat heerlijke, schuimende effect onder de douche. De meeste mensen hebben geen klachten van sulfaten, maar wat voor de één geldt, geldt niet voor de ander.

Als je een gevoelige hoofdhuid hebt en van nature droog haar, kun je dit ingrediënt beter links laten liggen. Het verwijdert namelijk de natuurlijke vetten en oliën uit je haar, wat er weer voor kan zorgen dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt en dat je haar droger wordt. Het proberen van een sulfaatvrije shampoo kan dus de moeite waard zijn!

Wat is een sulfaatvrije shampoo?

 

Sulfaatvrije shampoos verschillen van andere formules omdat ze, je raadt het al, geen sulfaten bevatten. Ze zijn extra zacht voor het haar en bevatten ingrediënten die je haar op een mildere manier reinigen, zodat de natuurlijke oliën van je haar behouden blijven. Omdat deze shampoo niet alle natuurlijke vetten van je hoofdhuid en uit je haar verwijdert, drogen krullen minder snel uit en blijft gekleurd haar langer mooi. In het begin is het wel even wennen dat deze shampoo minder schuimt, maar het resultaat maakt het gemis meer dan goed.  

Ga jij ook voor sulfaatvrij?

 

Wil je een sulfaatvrije shampoo opnemen in jouw haarroutine? Probeer dan de sulfaatvrije haarverzorging van Andrélon. Dit zijn twee sulfaatvrije shampoos voor langdurig mooi gekleurd haar en zachte krullen.

De Pro Nature Coco Curl Creation variant is ideaal voor jouw krullen! Deze shampoo, verrijkt met kokosolie, hydrateert en verzorgt je krullen intensief. Het voorkomt pluis en creëert mooie, veerkrachtige natuurlijke krullen. Het geeft je haar een heerlijke kokosgeur.

Wil jij sulfaatvrije shampoo voor een vriend of vriendin die geen krullen heeft aanraden? Bekijk dan de Pro Nature Volume Boost variant van Andrélon.

Kies daarna voor de zorgvuldig op de shampoo afgestemde Pro Nature Coco Curl Creation conditioners. In de conditioner zijn siliconen vervangen door natuurlijke kokosolie. Hierdoor wordt het haar van binnen gevoed, zonder het te verzwaren. Wist je trouwens dat er in conditioner nooit sulfaat-schuimmiddelen zitten?

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz