De krultang is de hero uitvinding voor iedere haartype. Met een goede krultang kun je ook binnen 10 minuten de mooiste krullen in je haar creëren. Je kunt kiezen uit een keramische, toermalijn en een titanium krultang, afhankelijk van wat je wensen zijn voor je haar en wat voor haartype je hebt. Met iedere krultang kun je verschillende soorten krullen toveren, hieronder bespreken we 5 mogelijke manieren.

1)     Een lintkrul

Pak een pluk haar en draai het vanaf je ooghoogte tot je haarpunt om je krultang. Om een lintkrul te krijgen, moet je er voor zorgen dat je haar compleet plat om je krultang draait en geen ruimte tussen je haar zit.

2)     twist krul

Voor meer mermaid-style krullen, pak een pluk haar en twist deze alvorens je het om je krultang heen draait.

3)     imperfect krul

Deze techniek geeft je krullen een natuurlijke slag. Omdat natuurlijke krullen ook bijna nooit allemaal dezelfde kant op krullen gaan we met deze techniek zo moet mogelijk proberen na te bootsen. Begin met een normale lintkrul, maar tot halverwege je pluk. Zodra je een krul hebt in de eerste helft ga je de rest van je pluk weer met een lintkrul krullen, maar deze keer draai je je krul de andere kant op.

4)     strakke krul

Voor deze optie pak je een iets kleinere pluk dan normaal en draai je het om je krultang, met ruimte tussen iedere slag. Als je lang haar hebt is het waarschijnlijk noodzakelijk om een pluk in meerdere fasen te krullen.

5)     losse golven 

Voor deze optie pak je een iets kleinere pluk dan normaal en draai je het om je krultang, met ruimte tussen iedere slag. Als je lang haar hebt is het waarschijnlijk noodzakelijk om een pluk in meerdere fasen te krullen.

 

Deze vijf technieken zijn makkelijk te masteren, maar zorg ook dat je goed op de volgende punten let voor de mooiste resultaten en beste verzorging voor je haar

  1. Voordat je je haar gaat krullen, zorg altijd dat je een heat protect spray gebruikt.
  2. Laat iedere krul in de palm van je hand afkoelen voordat je het volledig los laat hangen. Zo blijft de krul er mooier inzitten.
  3. Zorg voor meer fixatie met behulp van een haarspray
  4. Krul je haar niet te vaak. De hitte van je krultang kan je haar beschadigen. 
  5. Voed je haar wekelijks met een haarmasker om beschadiging te voorkomen.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz