Saara Zai, influencer, richt zich op de ‘modest‘ meiden en hoe ze trendy kunnen zijn. Mainstream maar toch trendy, dat is haar credo.

Hi Saara, leuk je te ontmoeten! Wij willen graag de beste verzorging bieden voor ieder haartype. Zo ook voor de meiden die een hijab dragen. Leuk dat je met ons wil praten over wat het dragen van een hijab betekent voor jouw haarverzorging en routines.

Kan je ons iets vertellen over je haar routine?

Mijn haar is aan de droge kant, dus ik doe één keer in de week een masker in met veel moisture. Door het dragen van mijn hoofddoek is mijn haar wat droger geworden. Mijn advies aan meiden met een hoofddoek is dan ook om je hoofddoek af te doen zodra je thuis bent. Zo krijgt je haar veel lucht.

Als ik de kans zie doe ik een haarmasker in en ga in de zon zitten, al is het maar voor heel even. Ik doe mijn hoofddoek zelfs voor 5 minuten even af, is gewoon even fijn los en even door je haar heen. Heb overigens ook binnen 2 seconden weer m’n hoofddoek op, het is zo gedaan.

Bij het dragen van een hoofddoek let ik erop dat het niet te strak zit. Daarnaast gebruik ik een plastic elastiek, invisibobble, en niet van stof. Ik pin mijn hoofddoek ook niet vast, daarmee hoop ik mijn haar zo min mogelijk te beschadigen met klipjes en pinnetjes.

Wat voor ingrediënten gebruik je om jouw haar te verzorgen?

Ik gebruik Argan olie als haarmasker. Of yoghurt. Om mijn haar gezond te houden en de natuurlijke balans te houden, was ik mijn haar twee keer in de week met shampoo en conditioner. Door het dragen van een hoofddoek heeft je haar net iets meer verzorging nodig en moet je het zeker niet te vaak wassen. Dit om die droogheid te voorkomen. Je kan beter veel maskertjes gebruiken. En ook goed opletten welke shampoo je gebruikt. De Andrélon Oil & Shine lijn is ook perfect voor mega zachte haarlokken die de hele dag goed zitten onder je hoofddoek.

En als je dan gedoucht hebt…

Na het wassen je haar kammen, dit gaat makkelijker door het gebruik van een conditioner. Gelukkig klit mijn haar niet zo veel, want ik heb het in een knotje met hoofddoek en alleen thuis los. En heel belangrijk is dat je nooit je haar moet bedekken wanneer het nat is. Mijn tip is: altijd droog föhnen en daarna je hoofddoek pas opdoen. Ikzelf was mijn haar ’s avonds. Dan ga ik slapen met los (nat) haar en dan is het in de ochtend droog.

Heb je nog tips over de stoffen van een hoofddoek?

Ik ben erg kieskeurig met de stoffen die ik gebruik. Bamboe of katoen (organic) stoffen zodat je haar kan ademen wanneer je je hoofddoek op hebt. Ik denk wel dat je soms moet investeren in een hoofddoek, net als tassen en schoenen, omdat je het vaak draagt en anders gaat je haar achteruit. Je draagt het dagelijks dus investeer erin. Sommige stoffen schuren tegen je haar en dat is slecht voor je haarschubben dus gebruik echt bamboe of katoen. Je haar moet ook kunnen ademen in een hoofddoek.

Als trendy influencer, kan je wat vertellen over jouw smaak qua kleuren?

Ik heb heel veel hoofddoeken. Als je net een hoofddoek gaat dragen koop je alle kleuren hoofddoeken zodat het bij je outfit past. Na een maandje realiseer je je dat dat niet altijd staat. Nu zijn het vooral neutrale kleuren die ik draag; nude, licht roze, zwart (is echt mijn kleur, staat overal bij). Geen felle kleuren (geen oranje tijdens koningsdag ofzo). Het moet mooi staan bij de rest van m’n outfit.

Je ziet er altijd prachtig uit! Maar nog even terug naar het haar…

Ja, al met al vind ik het belangrijk om mijn haar goed te verzorgen voor mijn familie (die mij zonder hoofddoek zien) en voor mezelf. Ik wil wel in de spiegel kijken en weten dat ik heel mooi haar heb. Je voelt je lekkerder wetende dat je haar goed verzorgd is. Het is net als make-up dat doe je ook niet voor iemand anders. Dood haar onder een hoofddoek bijvoorbeeld, ik voel me dan niet verzorgd, ook al ziet niemand het- ik zie het wel.

Zou je voor onze lezers nog even je 4 belangrijkste tips willen delen?

Ja zeker. 4 belangrijkste tips:

  1. Kies een goede natuurlijk stof voor jouw hoofddoek
  2. Doe 1x per week of 1x per maand een olie in je haar
  3. Bedek nat haar nooit met je hoofddoek (het zit echt niet fijn, je hoofddoek wordt nat en het gaat stinken)
  4. Ik doe zelf mijn parfum over mijn hoofddoek, daar blijft het lekker lang zitten.

Heel erg bedankt Saara!

Jullie bedankt!

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz