Heb jij al een zomervakantie geboekt? Of ben je net terug? Misschien vier je vakantie in eigen land dit jaar. Waar je ook bent deze zomer, je gaat ongetwijfeld zonnebaden en lekker zwemmen. Heerlijk, toch? Wat je niet moet vergeten is dat de zon, zee en chloorwater je haar ontzettend uitdrogen. Het is daarom belangrijk om je gezonde lokken goed te beschermen en te verzorgen zodat ze ook gezond de zomer overleven.

Bescherm je haar in de zomer

Je vindt het heerlijk; de hitte, heerlijke stranden en mooie zwembaden. Je haar kan er echter anders tegenaan kijken. Zorg dat je het daarom goed beschermt.

  1. Draag een hoed
  2. Spoel je haar altijd met kraanwater voor en nadat je in het zee- of zwembadwater duikt
  3. Bereid je haar voor op de hitte middels een serum of creme.

Verzorg je haar met extra hydratatie

Zonder hydratatie droog je je haar uit. Na een mooie vakantie, en eigenlijk na elke zonnige dag, is het goed om je haar net wat extra liefde te geven.

  1. Was je haar met een hydraterende shampoo en gebruik ook altijd een conditioner. De Andrélon Amandel Shine en de Kokos Boost lijn zijn hier geknipt voor.
  2. Afhankelijk van je activiteiten is een wekelijkse me-time met een heerlijke masker een must. Enerzijds omdat me-time altijd een goed idee is en anderzijds omdat je haar middels bijvoorbeeld de Kokos Boost haarmasker een flinke dosis volume, shine en hydratatie krijgt. Win win!

When in doubt, be a princess! Als je merkt dat je haar wel erg droog wordt, aarzel dan niet om altijd je hoed te blijven dragen, zelfs in het water, of draag je haar in een hoge knot zodat het goed bij elkaar blijft en niet per se nat hoeft te worden wanneer je in de zee of het zwembad ligt te dobberen. 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz