Als je een hijab draagt is je haar soms voor het grootste gedeelte van de dag bedekt. Dit betekent minder zonlicht en zuurstof, en ook veel wrijving waardoor je haar droog, dof en statisch kan worden. Vergeet daarom niet je mooie lokken goed te blijven verzorgen en wees lief voor je hoofdhuid. Lees hieronder alle tips voor gezond haar onder je hijab.

1) Slaap als een prinses

Kies voor een zijden kussensloop zodat je haar tijdens het slapen zo min mogelijk beschadigd wordt.

2) Kies variërende haarstijlen

Het is heel makkelijk om altijd voor een strakke staart te kiezen onder je hijab, maar varieer hierin ook met andere stijlen zodat je haar niet continu strak aangetrokken wordt. Door een onderkapje te gebruiken kun je alsnog zorgen dat je hijab strak en zonder bobbels eruitziet.

3) Gebruik de juiste haarproducten

De Andrélon Oil & Shine lijn is uitermate geschikt voor de verzorging van bedekt haar. De Oil & Shine producten, verrijkt met rozenolie, reinigen en verzorgen je haar op milde wijze. Vind je het fijn als je haar de hele dag door lekker ruikt? Het Oil & Shine haarparfum geeft je haar een heerlijke rozengeur en laat het glanzen!

4) Haarmasker

Verwen je haar en hoofdhuid met een haarmasker. Laat het goed intrekken en spoel het vervolgens goed uit. Laat je haar vervolgens altijd op een natuurlijke wijze drogen voordat je weer je hijab gaat dragen. Wees altijd kritisch op welke producten je gebruikt. Als je krullend haar hebt, kies dan bijvoorbeeld voor het Andrélon Oil & Curl haarmasker. Of het Andrélon Oil & Care haarmasker tegen pluizig haar.

5) Boost je haar

Geef je haar regelmatig een boost met een serum. De Andrélon Keratine Repair Serum-olie herstelt droog en beschadigd haar en geeft het net die extra glans die je nodig hebt.

6) Keep it light & clean

Kies voor luchtige en lichte sjaals die van natuurlijke materialen zijn gemaakt en zorg dat je genoeg variatie hebt om vaak een nieuwe schone sjaal te pakken. Zo blijft je haar zo goed mogelijk beschermd.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz