De herfst is al een paar weken in volle gang. Voor deze periode van het jaar kan je haar wel een extra oppepper gebruiken. Tijdens de zomermaanden heeft je haar het flink te verduren gehad door onder andere de zon en het zeewater. In deze blog geven we je zeven tips voor gezond uitziend haar. Want ook tijdens de wat koudere dagen kun je je haar weer laat stralen!

Voorkom kwetsbaar haar

Ga tijdens de koudere dagen liever niet met nat haar naar buiten. Nat haar is kwetsbaarder dan droog haar. Föhn je haar altijd droog, maar zorg er wel voor dat je föhn niet te heet staat en eindig altijd met de koude luchtstand. De koude lucht sluit de haarschubben en is ook nog eens beter voor je haar! Heb je even geen tijd om je haren te drogen? Zet dan een muts op voordat je de deur uitgaat. Dat ziet er ook nog eens fashionable uit!

Last van statisch haar?

Heb jij ook altijd last van statisch haar als het wat kouder wordt? Spray dan een beetje Schitterende Glans Hairspray op je borstel en kam dit door je haar voordat je naar buiten gaat. Wil je je haar intensief verzorgen en pluis zoveel mogelijk tegen gaan gedurende de koudere herfst- en wintermaanden?

Gebruik dan onze Oil & Care producten. Onze Oil & Care producten bevatten namelijk Marokkaanse Arganolie die je haar goed verzorgt en ook nog eens voedt. De olie wordt snel opgenomen in je haar, zodat het heerlijk zacht aanvoelt. Voor een prachtige glans en pluisvrije finishing touch van je look gebruik je onze Oil And Care Serum Oil

Voed je haar terwijl je slaapt

Je haar voeden terwijl je slaapt? Dit klinkt als een droom, maar het kan! Was je haar in de avond met jouw favoriete shampoo. Gebruik hierna een 1-minuut masker, laat het even intrekken en spoel het uit. Doe dan nog wat serum-oil in de punten van je haar. Laat je haar ’s nachts drogen in een losse vlecht en je haar ziet er de volgende ochtend weer mooi verzorgd en gezond uit.

Masseer je hoofdhuid

Ook je hoofdhuid verdient extra aandacht als het wat kouder wordt. Je hoofdhuid heeft het namelijk tijdens de zomermaanden ook flink te verduren gehad. Als je je hoofdhuid tijdens het wassen uitgebreid masseert, stimuleer je de bloedcirculatie en verwijder je dode huidcellen. Twee vliegen in één klap!

Maar met deze tips alleen ben je er nog niet! Voor de ultieme verzorging van je lokken en de voorbereiding op de koudere dagen is het belangrijk dat je je haar ook intensief verzorgt. Want door regen en wind wordt je haar flink op de proef gesteld. Wil je je haar nog intensiever verzorgen? Lees dan snel verder!

Verzorg je haar intensief

Om je haar intensief te verzorgen naast je dagelijkse rituelen, kun je ons Keratine Repair 1-minuut masker of serum-oil gebruiken. Onze Keratine Repair producten zijn speciaal ontwikkeld om droog en beschadigd haar intensief te herstellen.

Het Keratine Repair 1-minuut masker geeft een intensieve verzorging om je haar op een snelle manier te voeden en te herstellen. Het Keratine Repair serum-oil is een luxe veelzijdige olie die je haar heerlijk verzorgt, zonder het vet of zwaar te maken. Tip: meng ook eens het serum-oil met het masker!

Weg met pluis haar

Na een goede strand- of herfstwandeling is je haar wel toe aan wat extra aandacht. Doordat je een sjaal of een muts draagt kan je haar hierdoor pluizig worden. Wil je pluizig haar voorkomen? Spray dan met onze Make it Shine Spray en weg is je pluizige haar!

Het handzame formaat van de Make it Shine spray is ook erg handig. De spray past makkelijk in je tas én zo kan je direct actie ondernemen. Handig toch! Heb je last van klitten na een flinke wandeling? Om je haar weer makkelijk doorkambaar te maken gebruik je één van onze anti-klit sprays. Anti-klit spray maakt je haar heerlijk zacht en hierdoor worden beschadigingen door het borstelen zoveel mogelijk voorkomen en pluis tegengegaan.

WE love haarmaskers

Helpen alle bovenstaande tips niet voldoende? Probeer dan ons Care & Repair masker. Het intensief herstellende masker, verrijkt met proteïne, voedt het haar zonder het te verzwaren en helpt het haar van binnen en van buiten actief te herstellen. Met ons Care & Repair masker worden je lokken zacht en heb je weer glanzend gezond uitziend haar.

Met deze zeven tips weet je hoe je je haar extra goed kan verzorgen. Het resultaat: sterk en gezond uitziend haar!

Hoe verzorg jij je haar altijd? We zijn benieuwd naar jullie tips & tricks!

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz