Haar dat er dof uitziet en statisch en pluizig is, kan aan de droge kant zijn. Vervelend, want je wilt natuurlijk liever een gezonde glanzende coupe hebben! Geen nood, wij hebben genoeg tips om droog haar weer gezond te krijgen.

Oorzaak

Droog haar kan verschillende oorzaken hebben. Meestal maken invloeden van buitenaf je haar droog. Denk bijvoorbeeld aan het veelvuldig gebruiken van je föhn of stijltang, het verven of permanenten van je haar of veel in de zon zitten zonder je haar te beschermen. Maar je kunt ook pech hebben en van jongs af aan al droog haar hebben, doordat je van nature een lage talgproductie hebt. Hierdoor krijgt je haar niet genoeg voedingsstoffen. Ook als je ouder wordt maakt je haar minder talg aan en kan je haar droog aanvoelen.

Verzorgen, verzorgen en… verzorgen

De talgproductie van je hoofdhuid kan je helaas niet verbeteren. Wanneer deze laag is, dan blijft het ook laag. Wel kun je droog haar extra verzorging geven. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van je haar met een voedende shampoo voor droog haar, het gebruiken van een lekker voedend masker en het stylen van je haar met verzorgende stylingproducten.

Shampoo voor droog haar

Conditioner en shampoo voor droog haar

Gebruik voor een mooi en zacht resultaat shampoo en eventueel een conditioner, het liefst eentje die extra verzorging geeft aan je lokken. Denk bijvoorbeeld aan onze Care & RepairGlans & CareOil & Care en Brilliant Age lijnen. Deze zijn verrijkt met ingrediënten die je haar verzorgen en sterker en glanzender maken. Zo zijn de shampoo en conditioner van Oil & Care verrijkt met Arganolie. Deze olie wordt snel opgenomen in je haar, zodat het meteen zacht aanvoelt en weer glanst. De Arganolie helpt pluis voorkomen en maakt het haar niet vet.

Droog haar verzorgen

Naast het gebruik van een goede shampoo en conditioner kan je tijdens het douchen nog meer doen om je lokken extra te verzorgen. Masseer de shampoo goed in zodat je hele haar goed wordt gereinigd en verzorgd. Let er ook op dat je je haar niet met te heet water wast, hiervan kan je droog haar krijgen.

Extra intensief

Is je haar erg droog en beschadigd? Gebruik dan elke week een masker om je haar een oppepper te geven. Dit kan gewoon lekker snel onder de douche, maar wanneer je iets meer tijd hebt is het fijn om het langer in te laten trekken.

Masker voor je haar

Breng het masker aan op nat of handdoekdroog haar en dek je haar vervolgens af met een handdoek of plastic folie. Hierdoor ontstaat warmte, waardoor het masker extra goed zijn werk doet. Wanneer het tijd is om het masker uit te spoelen, let er dan op dat het water niet te warm is en dat je echt alles uit je haar spoelt.

Producten intensieve haarverzorging

Een snelle oplossing

Merk je dat je haar droog is en wel wat extra verzorging kan gebruiken, maar heb je niet de tijd voor een uitgebreid masker? Dan zijn er een aantal producten die je kunt gebruiken voor een snelle intensieve verzorging. Zo kan je bijvoorbeeld onze 1 minuut maskers gebruiken om je haar snel te voeden en zacht te maken.

Wat doe jij tegen vervelend droog haar?

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz