Je haar sneller laten groeien? Als wij de gouden tip voor je hadden, zouden we die met liefde met je delen. Je haar sneller laten groeien, is iets wat bijna iedereen wil. Stel je voor: lange, weelderige lokken in een week! Liefst ook met volume én glans. Helaas zijn er geen wondermiddelen die je haargroei een duwtje in de rug geven. Wat wel helpt? Een goede haarroutine. De juiste shampoo, fijne conditioner en regelmatig een verwenbeurt met een haarmasker. En houd ook zeker je kappersbezoekjes in stand. Hiermee leven je lokken nog lang & gelukkig. 

Hoe snel groeit haar?

De snelheid waarmee je coupe op weg is naar Rapunzellengte, verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld groeit haar 12 centimeter per jaar. Dat verschilt per persoon, net als de structuur en dikte van je haar.

Hoeveel cm groeit je haar per maand?

Gemiddeld groeit haar 0,25 centimeter per week, dat is 1 centimeter per maand. Als je de kapper een heel jaar overslaat (niet doen hoor!), tel je aan het eind van het jaar 12 centimeter bij je huidige lengte op. Goed om te weten: het haar op de rest van je lichaam heeft – gelukkig! - minder haast. ;) 

Let op, wat je net gelezen hebt, is een gemiddelde. Je kunt tot de gelukkigen behoren en die centimeters daadwerkelijk halen. Of meer zelfs. Maar je haren kunnen ook minder groeilustig zijn.

Haar sneller laten groeien

Vervelend maar waar: je kunt je haar niet sneller laten groeien. Wondermiddeltjes bestaan niet. Langer haar is vooral een kwestie van geduld hebben. Wat je wél kunt doen? Je haar gezond houden, koesteren en vertroetelen. Met een fijne haarroutine in je eigen badkamer. En een regelmatig bezoekje aan de kapper. Want hoewel je misschien baalt van de gedachte om de schaar te zetten in je zorgvuldig gespaarde lokken, is het wel slim.

Zonder knipbeurt bereik je misschien sneller die long hair goals, maar niemand wil een droge bos gespleten punten zonder fatsoenlijk model. Kortom: heb geduld en verwen je lokken waar je maar kan. 

Verzorging van je haar

Verzorgen en verwennen. Hiermee leg je een gezonde basis voor lang en gezond stralend haar. Hoe liever je bent, hoe gezonder het blijft. Het begint in de badkamer. Met een goede shampoo voor jouw haartype en een conditioner voor extra verzorging. Wekelijks je haar een boost geven? Dat doe je met een masker, bijvoorbeeld met Andrélon Oil & Care of Kokos Boost. Houd ook rekening met de hitte van de stijltang en de föhn, bescherm daarom je haar met een heat protector zoals de Pretty Perfect Heat Protect Spray.

Haargroeishampoo

Shampoo die je haar laat groeien, bestaat helaas niet. Anders zou je die zeker terugvinden in onze vertrouwde paarse flessen. Gelukkig hebben we wel heel veel andere fijne shampoos die je haar en hoofdhuid verzorgen. Onze nieuwste aanwinst is speciaal gemaakt voor lange lokken. Andrélon Levendig Lang voedt en versterkt je haar van binnenuit, en ruikt ook nog eens heerlijk. Of probeer onze Keratine Repair shampoo die herstelt en beschermt. Of de Volume & Care shampoo, die tot in de puntjes verzorgt. 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz