Een goede balans vinden tussen haarwasbeurten en sporten is vaak een gedoe. Je kunt natuurlijk na elke workout je haar wassen, maar daar heb je misschien niet altijd zin in. Ben jij een fanatieke sporter, maar wil je ook dat je haar altijd verzorgd en goed in model is? We hebben de beste haarverzorgingstips voor frisse lokken na het sporten.

Tip 1: droogshampoo

Op droogshampoo kun je altijd rekenen als je vette lokken als sneeuw voor de zon wil laten verdwijnen. Maar wist je dat je droogshampoo nog beter vóór het sporten kunt gebruiken? Dan absorbeert de droogshampoo het vet op je hoofdhuid al tijdens het sporten en voordat je haarschubben het kunnen opnemen. Resultaat: frissere lokken!

Tip 2: co-wassen

Maak je toch graag je haar nat na je zweetsessie maar wil je niet te veel aan je haar hoeven doen? Dan kan je ook je routine versimpelen door alleen wat conditioner aan te brengen, bijvoorbeeld die van de nieuwe Klei Fris en Zuiver-lijn. De formule met witte kaolienklei verzorgt en voedt het haar.

Let op: was de keer daarop je haar wel weer met shampoo om vuil en opgehoopte productresten uit je lokken te krijgen.

Tip 3: stem je haarroutine af op je sportschema

Houd jij in je haarroutine rekening met je zweetsessies? Dan is dit echt een pro-tip: plan je sportschema om  de dagen dat je je haar wast heen en doe low-impact workouts op de dagen dat je haar eigenlijk nog niet gewassen hoeft te worden.

Tip 4: haarparfum

Hoe hard je ook je best doet om je workouts met je haarroutine te matchen, soms kun je een sportsessie toch niet laten op de dagen dat je nét je haar hebt gewassen. Geen nood! Met een haarparfum fris je je haar tussen de wasbeurten door op. Andrélon Oil & Shine haarparfum geeft je haar een heerlijke rozengeur én laat het mooi glanzen.

Tip 5: omarm je zweet!

Niets mis met een beetje zweet. Het zout erin is namelijk een natuurlijke texture-spray! Als je klaar bent met sporten haal je gewoon even je vingers door je haar en je hebt een beachlook te pakken! Ook leuk: maak voordat je aan je training begint een vlecht in je haar en haal deze weer los zodra je haar weer droog is. Hallo prachtige beachy krullen!

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz