Je haar kan door veel verschillende invloeden beschadigd raken, zoals de hitte van de föhn en stijltang, borstelen of touperen van je lokken. Belangrijker: hoe herstel en bescherm je je lokken en zorg je dat jouw haar in optimale conditie is? Ontdek de 6 tips hier!

Tip 1: Gebruik producten met keratine

Voor haar dat wel wat extra verzorging kan gebruiken is het belangrijk de juiste haarverzorging te kiezen. Keratine is een eiwit dat van nature in je haar zit en voor stevigheid en glans zorgt. Bij beschadiging verliest je haar keratine. De Keratine Repair lijn is speciaal ontwikkeld om beschadigd haar te herstellen, voeden en verzorgen, waardoor het weer gaat stralen. De lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, haarmasker, anti-klitspray, crème en serum-oil. Extra fijn: de producten beschermen je haar ook tegen toekomstige beschadigingen!

Tip 2: Gebruik een conditioner na het wassen

Gebruik na het wassen een conditioner om je haarschubben te sluiten en je haar te beschermen. Daarnaast maakt een conditioner je haar ook nog eens makkelijker doorkambaar! Voor een extra boost van je lokken kun je ook regelmatig een haarmasker gebruiken. Dit geeft een intensieve voeding en helpt je haar te herstellen.

Tip 3: Droog je haar voorzichtig

Dep je haar voorzichtig droog of draai het in een speciale haarhanddoek, deze is bovendien super makkelijk vast te zetten op je hoofd! Laat je lokken vervolgens het liefst aan de lucht drogen.

Tip 4: Maak je haar makkelijk doorkambaar

Bescherm je haar met een anti-klit spray wanneer je het gaat kammen of borstelen. Hierdoor wordt het ook nog eens makkelijk doorkambaar. Dubbel zo fijn!

Tip 5: Gebruik beschermende producten bij hete stylingtools

Zorg voor een goede bescherming bij het föhnen of stijlen van je haar. De Heat Protect Spray beschermt je lokken tegen de hitte van hete stylingtools. Daarnaast maakt de spray het stylen makkelijker en sneller. Ideaal dus!

Tip 6: Slaap met je haar vast

Draag je haar vast wanneer je gaat slapen, voor zo min mogelijk wrijving op je kussen. Hierdoor beschadigt je haar minder snel. Een hoge knot of leuke vlecht doen wonderen! Gebruik een bobbelvrij elastiekje om je haar vast te zetten, deze beschadigd je haar niet en zorgt ervoor dat je geen knik in je lokken krijgt.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz