Helaas kan je haar snel afbreken als je het niet goed verzorgd, maar het herstellen van beschadigd haar is niet zo gemakkelijk. Geen paniek, want we hebben natuurlijk fijne tips voor je die je zo in je dagelijks leven kan toepassen om haar zo snel mogelijk te kunnen herstellen.

Puntjes af

Maak je geen zorgen over het verliezen van een paar centimeters haar. Als je merkt dat je haar uitgedroogd is en je gespleten haarpunten hebt, maak dan meteen een afspraak bij je kapper om de puntjes af te knippen. Zo krijgt je haar meteen een happiness boost.

Berg je hete styling apparaten op

Leg voor een tijdje je styling apparaten aan de kant. De hitte kan je haar meer beschadigen en de situatie erger maken.

Bescherm je haar

Dit geldt ook voor gezond haar, bescherm je haar altijd tegen zon, zeewater en chloorwater. Deze elementen drogen je haar enorm uit dus als je haar al beschadigd is dan zorg je door het dragen van een hoed en het vermijden van een duik in het water dat je de situatie in ieder geval niet verslechterd.

Voorkomen is beter dan genezen

Gebruik een milde shampoo en vergeet nooit je conditioner. Als je al droog haar hebt, kun je wellicht een sulfaatvrije shampoo gebruiken. Spoel je shampoo en conditioner altijd heel goed uit en eindig je douche altijd met een koude waterspoeling om je haar krachtig te maken. Breng vervolgens wekelijks het Care & Repair haarmasker aan voor hydratatie, glans en versteviging.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz