Yes, het is haarwasdag. Er gaat niets boven het gevoel van net-gewassen en goed gestyled haar! Ja, je kunt je krullen aan de lucht laten drogen. Maar als je dik haar hebt of graag tip-top verzorgd de deur uitstapt, kies je misschien liever voor föhnen. Met de juiste haarföhn en onze tips, stap je op je best de deur uit. Klaar voor een nieuwe dag!

Hoe föhn je krullen?

Krullend haar föhnen is een vak apart. Want hoe begin je? Nou, allereerst met de beste föhn voor krullen. Een föhn met diffuser is ideaal voor krullend haar, dus kijk bij het shoppen of dat hulpstuk er ook bij zit. Klaar voor de start? Het is slim om je haar te drogen met een hair towel of oud t-shirt en vervolgens Andrélon Pink Syling Happy Curls Crème goed te verdelen over je hele haar, voor bescherming en definitie. Je mag het product goed door je haar scrunchen voordat je begint met föhnen. Dan ga je föhnen, liefst op een zo laag mogelijke stand (low of medium). Bijna klaar met föhnen? Zet dan je föhn op de koudste stand. Hierdoor sluiten je haarschubben en dat geeft je krullen een natuurlijke glans.

Ben je fan van de Curly Girl methode (ook wel CG-methode genoemd)? Dan kun je ons handige stappenplan volgen.

Krullen föhnen met diffuser

We gaven het hierboven al aan: een diffuser is goud voor je krullen. Dit onmisbare hulpstuk verdeelt de warmte van de föhn gelijkmatig en zorgt ervoor dat je krullen zich bundelen en hun natuurlijke vorm aannemen. Als je föhnt met het gewone mondstuk, blaas je de krul uit je haar en krijg je pluis. Dus: diffuser klaar? Föhnen maar! Eerst laat je je haar wat drogen door de föhn over je haar te bewegen. Daarna pak je een lok, drapeert die voorzichtig in de diffuser en je brengt ‘m richting je hoofdhuid. Dit houd je 20-30 seconden vast en dan ga je door met de volgende pluk. Na deze stap ga je vanuit je nek (hoofd naar voren) met de diffuser licht over je hoofdhuid heen. Zo droogt ook de haaraanzet en krijg je meer volume. Let wel op dat je hoofdhuid niet te warm wordt want deze kan hierdoor uitdrogen. Voor je krullen is low tot medium hitte het fijnst.

Tips bij het föhnen van je haar

 

  • Dep en knijp het eerst voorzichtig droog met een handdoek die je haar zo vriendelijk mogelijk behandelt. Dat kan een oud, zacht t-shirt zijn of een fijne microvezelhanddoek. Zorg dat je haar niet te droog is voordat je begint met föhnen.
  • Ook een goede föhn kan je haar beschadigen. Dus: hoe minder warmte, hoe beter.
  • Houd de föhn niet te lang op één plek, ook dat is vriendelijker voor je haar.
  • Gebruik een stylingproduct dat je haar goed beschermt, zoals onze Pink Collection Heat Protect Spray.  
  • Na het föhnen houd je je haar de hele dag perfect in model met Andrélon Perfecte Krul Haarspray.  

Wat doet föhnen met je haar?

 

Natuurlijk, met nat haar naar buiten gaan vinden weinig vrouwen een goed idee. Een föhn zorgt razendsnel voor droog haar. Daarin zit ook direct het grootste nadeel van föhnen: het kan je haar uitdrogen als je te heet of te langdurig föhnt. En dat maakt je krullen uiteindelijk dof, pluizig en breekbaar. Bescherm je haar daarom voordat je met de föhn aan de slag gaat, bijvoorbeeld met Andrélon Pink Collection Heat Protect Spray. En houd de temperatuur laag. Tot besluit: laat je haar ook af en toe aan de lucht drogen. Of ga ploppen; hierbij vouw je een handdoek losjes om je krullen heen tot ze droog zijn. Zo geef je je krullen een boost zonder dat er een föhn aan te pas komt.

 

Andrélon Care & Repair crème voedt en beschermt droog en beschadigd haar. Ontdek hier onze tips voor zijdezacht en gezond haar. 

 

Kan jouw haar wel wat volume gebruiken? Andrélon Big Volume Mousse geeft je haar langdurig volume en plakt niet - Lees hier hoe jouw haar weer volume krijgt 

 

Blijft jouw haar niet in model? Andrélon Pretty Perfect Strong Hold Hairspray houd je haar langdurig in model en plakt niet - Lees hier hoe je het gebruikt 

 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz