De kans is groot dat je er wel eens mee te maken hebt: een jeukende, droge hoofdhuid. Hartstikke vervelend, want zo’n droge huid voelt behoorlijk oncomfortabel aan. Troost je: je bent zeker niet de enige. Onderzoek laat zien dat maar liefst 71% van de vrouwen in Nederland hier wel eens last van heeft. Waardoor ontstaat het? En wat te doen tegen een droge hoofdhuid?

Wat zijn oorzaken van een droge hoofdhuid? 

Een gezonde hoofdhuid vernieuwt zichzelf iedere 28 dagen. Net als de rest van je huid dat doet. Heb je last van een droge hoofdhuid met schilfers? Of heb je last van roos? Dan is je hoofdhuid overactief. Hoog tijd om de rust terug te brengen. 

Wat voor soort shampoo tegen een droge hoofdhuid? 

Een geïrriteerde hoofdhuid breng je tot rust door een goede verzorging. Gebruik een milde shampoo zonder toevoegingen die huid vaak droger maken. Andrélon Mild & Zacht biedt verzorging voor haar en hoofdhuid, zonder sulfaten en siliconen.

Wat te doen tegen een droge hoofdhuid? 

Naast een speciale, milde droge hoofdhuid shampoo en conditioner kun je meer doen om je jeukende hoofdhuid tot rust te brengen. Als je bloedsomloop verbetert, krijgt ook de gezondheid van je hoofdhuid een boost. Neem bijvoorbeeld wekelijks even de tijd om je hoofdhuid te masseren. Schone borstels en kammen houden eventuele bacteriën buiten de deur. Zo verklein je de kans op een droge hoofdhuid met schilfers. 

Praktische tips om een droge hoofdhuid te voorkomen

Keep it cool

Was je haar met lauw water. Als je de temperatuur van het water omlaag brengt, verminder je de kans op irritatie en droogheid. Houd de hitte van je stijltang of föhn uit de buurt van je hoofdhuid. En sla ook eens een föhnbeurt over door je haar te laten drogen aan de lucht. Je hoofdhuid is je dankbaar!

Handle with care

Borstel je haar voorzichtig en niet te veel. Ook dat kan je hoofdhuid irriteren. Gebruik bij voorkeur een borstel van natuurlijk materiaal zoals varkenshaar.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz