Tips voor meiden met krullend haar

Heb jij van nature krullend haar? Lucky you! Krullen zijn geweldig bij lang én kort haar. En remember: curls just wanna have fun. Dat kan, als je tenminste wat tijd en effort steekt in de verzorging van je lokken. Daarvoor ben je hier op de goede plek, wij geven je tips en trucs om het mooiste te halen uit jouw krullen.

Struggles die alleen meiden met krullend haar herkennen

Curls spark joy! Maar je hebt ook te maken met issues waar alleen mensen met krullend haar last van hebben. Slapen met nat haar is bijvoorbeeld geen goed idee, want dan word je wakker met coupe pluizenbol. Andere struggle: je wil liever steil haar want dat kun je tenminste wél snel in model brengen. En heb jij ook licht kappersangst, omdat je vaak terugkomt met veel korter haar dan de bedoeling was? Blijf jij tot slot ook liever binnen als het regent? We begrijpen je helemaal.

Hoe verzorg ik krullend haar?

Dames met krullend haar hebben meestal wat drogere lokken dan hun zusters met steil haar. Dat is ook de grootste trigger voor pluizend haar. Je krullen hebben dorst! Daarom is het slim om vooral vocht inbrengende producten te gebruiken. Dit komt de glans en definitie ten goede en vermindert pluis. Stap 1 is een milde krullenshampoo zoals Andrélon Krul Care Shampoo bijvoorbeeld, met Kokos Olie en Cactuswater. Gebruik daarna een conditioner, zoals de Andrélon Krul Care Conditioner. Extra zorg nodig? Dan kies je voor een voedend masker zoals de 1 minuut WOW masker krul care. Voor de final touch kies je ook voor stylingproducten die zijn afgestemd op jouw haartype, dan blijft het zo lang mogelijk in model. Je kunt hierbij denken aan de Pink Styling Happy Curls Crème voor verzorgde lokken, of de Perfecte Krul Mousse voor extra hold.

Welke shampoo voor krullend haar?

Smaken verschillen, dat geldt ook voor shampoo. En jouw krullen zijn natuurlijk niet hetzelfde als die van je vriendin. Wel hebben goede krullenshampoos wat dingen met elkaar gemeen. Ze zijn altijd mild, omdat dit het beste is voor je krullen. Daarnaast bevatten ze vaak voedende bestanddelen zoals olie. De olie zorgt voor hydratatie en vergroot de krulkracht. Daarnaast is het slim om te kiezen voor een krullenshampoo met bijbehorende conditioner. Zo is de voeding en verzorging perfect op elkaar afgestemd.

Mooie krullen? Met deze tips zit je krullende haar altijd goed

Probeer deze extra tips eens! Maar onthoud, wat voor de een werkt is voor de ander helemaal niets. Geef het eens een kans, en zie of het je iets lijkt.

  • Gebruik een sulfaatvrije shampoo voor extra milde reiniging en zo min mogelijk pluis.
  • Vervang je borstel door een grove kam. Hierdoor laat je de krul zo veel mogelijk intact.
  • Kam je haar onder de douche. Doe dat na het aanbrengen van je conditioner of je haarmasker. Hiermee behoud je je krullen.
  • Gebruik een zachte handdoek om je haar te drogen. Dus geen harde badstof, maar een oud t-shirt of een microvezel handdoek.
  • Kneed je verzorging voorzichtig door je haar. Dus niet trekken aan je haar, maar rustig kneden.
  • Föhn met een diffuser, op een lage stand.
  • Kies je kapper met zorg. Niet alle kappers snappen hoe ze krullend haar het beste knippen. In grotere steden zie je steeds vaker gespecialiseerde krullenkappers.
  • Tot slot: zet niet te snel de schaar in je krullen maar neem de tijd om uit te vinden wat het beste bij jou past. 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz