Korte kapsels voor dames

Korte kapsels maken een heuse comeback. Niet alleen grote sterren zetten de schaar in hun coupe, ook op de catwalk en in magazines zien we heel veel korte dameskapsels. Helemaal terecht, want kort haar is net zo classy, stijlvol, vrouwelijk en on-trend als lange lokken. En 100% powerful! Een kort dameskapsel kan alles zijn: van een classy kort kapsel dat je gezicht accentueert (een pixy cut) tot een sexy golvende bob. Kort haar is een blijvertje!

Vlotte korte kapsels voor dik haar

Heb je een dikke bos haar? Lucky you! Ook vrouwen met veel of dik haar hebben volop keuze uit leuke korte kapsels. Ga bijvoorbeeld voor een kapsel in laagjes, dat geeft je lokken lucht en volume. Dat staat geweldig in de vorm van een golvende bob: kaarsrecht of in een eigenwijze asymmetrische variant. Wil je je slag extra aanmoedigen? Dan verwen je je kapsel na het wassen met Andrélon Styling Verrassend Volume Mousse. Extra textuur krijg je met onze Beachy Texture Sea Salt Spray.

Korte kapsels met bril

Draag je een bril én heb je kort haar? Dan heb je plenty keuze uit leuke korte kapsels. De belangrijkste tip die wij je kunnen geven: kies een montuur en een kapsel die goed passen bij je gezichtsvorm en laat je daarin goed adviseren door de opticien en de kapper. Als je daarin de goede keuzes maakt, rock je jouw korte kapsel met bril maximaal! Speel met haarstijlen: wij zagen korte kapsels in combinatie met een bril met rond montuur. Dat staat hartstikke eigenwijs! Je korte kapsel breng je in model met onze Verleidelijk Kort Shaper Paste voor grip en stevigheid. Heb je een korte, golvende bob? Met een bril met rechthoekige glazen creëer je ook een mooi contrast. Helemaal trendy: ultragrote monturen. Deze zijn voor vrouwen met lef en staan prachtig in combinatie met bijvoorbeeld een kort, glad kapsel. Een haarstijl die je perfect verzorgt met een van onze voedende crèmes, zoals Oil & Care Voedende Crème.  

Korte kapsels voor dames: de trends van 2022

Korte kapsels zijn voor elke leeftijdscategorie geschikt. Voor meiden van 20 tot dames van 50 en 60 jaar, met bril of zonder. Kort is hip, stijlvol en vrouwelijk. En zeker in 2022 is er veel leuks te kiezen. Ook nu is de gouden regel: kijk wat past bij je gezichtsvorm. Wil je echt voorop lopen met een kort dameskapsel en heb je steil en dun haar? Vraag je kapper dan om een korte, strakke bob tot net onder je oor. Daarmee creëer je instant volume. Een kapsel waarbij een iets langere, ronde bob kortere speelse plukjes krijgt, is helemaal hip. Dit is een goede keuze voor vrouwen met slag in hun haar. Voor hen is het een kwestie van wassen met bijvoorbeeld Andrélon Hydratatie & Volume Shampoo en de plukjes afwerken met Verleidelijk Kort Shaper Paste. Een volumepoeder maakt je haar luchtiger.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor korte kapsels? Kijk dan hier voor tips over het stylen van kort haar.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz