Half opgestoken haar is er voor twijfelaars (opsteken of niet?) en voor vrouwen die houden van variatie in hun kapselrepertoire. Je haar half opsteken is geen rocket science, maar een kwestie van klaarzetten wat je nodig hebt en een klein beetje oefening. Of je een korte bob hebt of lang lokken, krullen of steil haar; je haar half opsteken is in alle gevallen hartstikke leuk én makkelijk. Dit kapsel combineer je feestelijk met een leuk jurkje voor bijvoorbeeld een bruiloft. Ook is het een topper voor een kantoordag waarop je er tip-top uit wil zien. 

Half opgestoken haar: wat heb je nodig?

Ga je aan de slag met half opgestoken haar? Nice! Maak er geen half werk van, maar bereid je voor. Als je alles van tevoren klaarlegt, lukt het zeker. Je haar opsteken is makkelijker als je haar niet net is gewassen, maar dat kun je niet altijd precies timen. Is je haar nog vochtig? Spray er wat Go For Texture Beach Spray op. Dit creëert een warrige textuur en luchtig volume. Ga je met de föhn of stijltang aan de slag? Bescherm je haar met Heat Protect Spray tegen de warmte van je stylingtools. Voor grip, textuur en volume op droog haar gebruik je Get The Volume Powder. Het maakt je haar stroever bij de haaraanzet en daardoor volumineuzer. Je trekt hiervoor eerst met een puntkam een scheiding op de plek waar je meer volume wil. Strooi vervolgens wat poeder over de scheiding heen. Met je vingers wrijf je het poeder door je haar en duw je het wat omhoog. Onmisbaar gereedschap voor opgestoken haar zijn schuifspeldjes. Hiermee zet je je haar vast. Je half opgestoken haar werk je af met een fijne haarspray zoals onze Fantastische Fixatie Haarspray. Hiermee kom je de dag zeker door.

Half opgestoken haar voor op een bruiloft

Als je gaat trouwen, zul je zien hoeveel keuze er is in bruidskapsels met opgestoken haar. Een bruidslook met half opgestoken haar is supervrouwelijk en je creëert hiermee een dromerige, romantische look. Met een ‘half-up’ geef je je haar ook volume en luchtigheid. In veel bruidskapsels zijn bloemen of haaraccessoires verwerkt voor een extra feestelijke look die het plaatje helemaal compleet maken. Een waterfall braid is zo’n mooi bruidskapsel waarmee je je haar voor de helft opsteekt. Een nonchalante, schuine invlecht is ook prachtig. Keuze genoeg!

Half opgestoken haar met krullen

Natuurlijke krullenbollen zullen het herkennen: de bovenste laag van je haar is vaak nét wat droger dan de ondergelegen lagen. Met half opgestoken haar komen de onderste lagen van je krullen tevoorschijn en dat levert vast bewonderende blikken op. Heb je geen krullen van jezelf? Als je zelf je haar krult voordat je het opsteekt, maak je een mooie, speelse look. Net even wat anders! Bescherm je haar voordat je aan de slag gaat met de föhn of stijltang met Heat Protect Spray. De bovenste laag van je haar eens echt goed verwennen doe je met het Andrélon Special Keratine Repair Serum-Oil.

Tips voor perfect half opgestoken haar

Borstelen en beschermen

Begin met een lekkere borstelbeurt en spray de Heat Protect Spray van de aanzet tot de punten door je haar. Dit geeft je lokken maximale hittebescherming.

Je haar krullen

Kies je voor een opgestoken kapsel met krullen? Het is heel eenvoudig: pak een pluk haar, zet de stijl- of krultang op de lok en draai je haar er omheen. Trek de tang vervolgens in een vloeiende beweging naar beneden. Let op: laat je haar eerst goed afkoelen voordat je eraan komt. Anders zijn je krullen net zo snel weer verdwenen. Lok voor lok maak je krullen, tot je helemaal rond bent. Heb je heel dik haar en ga je ook voor half opgestoken haar met krullen? Dan werk je in lagen en begin je onderaan. De bovenste helft van je haar zet je tijdelijk vast met een clip. Is de onderste laag gekruld? Dan maak je de clip los en neem je de bovenste helft onder handen.

Volume!

Breng wat Get The Volume Poeder aan bij de haarinzet en wrijf het met je vingers door je haar. Dit zorgt voor extra structuur en volume. Wat je ook kunt doen, is touperen met een puntkam. Dit zorgt voor een mooie, volle look.

Half opgestoken haar

Kies je een knotje, een staart of een kapsel à la Ariane Grande? De bovenste pluk haar duw je iets omhoog voor extra volume. Vervolgens zet je deze vast met twee schuifspeldjes, achter op je hoofd. Kruis de speldjes over elkaar, dan blijven ze beter zitten en houden ze je opgestoken haar beter op zijn plek.

Gekruist effect

Wil je nog iets meer van je haar opsteken? Dan pak je een nieuwe pluk haar aan de rechterkant van je hoofd. Die toupeer je lichtjes. Je draait de pluk daarna een beetje op en zet ‘m vast met een schuifspeldje, achter op je hoofd. Dat doe je een beetje links van het midden, over de vorige speldjes heen. Hetzelfde doe je aan de andere kant.

Fixeren

Is je half opgestoken haar klaar? Voor een messy effect kneed je de onderkant nog even lekker door. Tenslotte spray je wat Fantastische Fixatie Haarspray over je gehele kapsel. Zo blijft het de hele dag lekker in model! 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz