Weet je niet wat je met je haar aan moet en is het droog, dof en futloos? Is het ook nog eens statisch, moeilijk te kammen en pluizig? Bingo, je hebt te maken met droog haar. Best onhandig, maar gelukkig zij er manieren om je dorstige haardos een handje te helpen. Met een haarmasker verzorg je je haar intensief. Het is een cadeautje voor je haar, als toevoeging aan je dagelijkse routine. Een haarmasker voedt je haar, maakt het gezonder voor een levendige en glanzende look.

Haarmasker voor droog haar

Wat bedoelen we precies met “droog haar”? Heel simpel, wanneer je lokken vocht missen in de bovenste laag van het haar. Dat komt bijvoorbeeld door het weer. Als het buiten koud is en binnen warm en droog, word je haar al snel droger. Ook als je veel in de zon bent, kan je haar uitdrogen. Of misschien zorgt je haarroutine voor droge lokken. Te veel wassen, verven, föhnen en stylen met een stijl- of krultang haalt het vocht uit je haar. Met als resultaat: een knisperende bos stro op je hoofd. Een haarmasker geeft je haar een boost met ingrediënten die je haar verwennen, zodat het weer straalt.

Haarmasker voor dames met krullen

Krullenbollen hebben vaker last van droog haar, de haartextuur is anders dan die van steil haar. Hierdoor is het haar vaak van nature droger. Als je krullend haar hebt, doe je er goed aan om regelmatig je haar te verwennen met een haarmasker. Bijvoorbeeld met het Andrélon 1 Minuut WOW Masker Krul Care. Dit haarmasker voor krullen bevat verzorgende bestanddelen zoals buriti-olie, dat rijk is aan omega 9 en antioxidanten. Wil je de verzorging van je krullen anders aanpakken? Dan is de Curly Girl methode misschien iets voor jou. Op onze speciale pagina lees je wat de CG-methode precies is.

Haarmasker voor beschadigd haar

Voelt je haar anders aan dan gebruikelijk en is het slapper, dunner of alles tegelijk? Dan heb je niet per se last van droog haar, maar is de kans groot dat je haar beschadigd is. Dan zijn de haarschubben van het buitenste haarlaagje aangetast. Daardoor kan je haar ook sneller afbreken. Een speciaal haarmasker voor beschadigd haar redt je lokken dankzij de toevoeging van proteïne. Andrélon Avocado SOS Repair 1 Minuut WOW Masker beschermt, herstelt en verzorgt droog en beschadigd haar door intensieve voeding. Mooi extraatje: het is een 1-minuut masker. Dat betekent zachtheid en glans to go!

Hoe kan je het beste een haarmasker gebruiken?

Een haarmasker is een extraatje voor je haar. Je kunt ervoor kiezen om het een bepaalde periode na iedere wasbeurt te gebruiken om je haar een extra boost te geven. Of bijvoorbeeld een of twee keer per week. Net wat jij fijn vindt. En waar je haar baat bij heeft. Een haarmasker gebruik je na het haren wassen. Hoe je een haarmasker gebruikt? Knijp na het wassen het water uit je haar. Vervolgens verdeel je het haarmasker over beide handen en breng je het voorzichtig aan over je haar vanaf vijf centimeter van de haaraanzet tot aan de punten. Vervolgens laat je de voedingstoffen hun werk doen. Als je een 1-minuut masker gebruikt zoals het Andrélon Avocado SOS Repair Masker, dan ben je snel klaar. Als de tijd om is, spoel je je haar voorzichtig maar wel grondig uit onder de douche. Zo eenvoudig is je reddingsplan voor droog of beschadigd haar! 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz