Zelf je haar invlechten

Vlechten geven je haar op een makkelijke manier een hele nieuwe look. Want met lang haar kan je alle kanten op. Hoog tijd dus om die eeuwige knot in te ruilen voor een leuke zijvlecht, een mooie invlecht of een fraaie visgraat vlecht. Bijvoorbeeld als je naar een festival of feestje gaat of gewoon tip-top verzorgd op je werk wil verschijnen. Geen idee hoe je moet beginnen? Met onze tips en trucs is zelf je haar invlechten alles behalve ingewikkeld 😊.

Voorbereiding op de leukste vlecht

Vlechtplannen? Bereid je goed voor! Niks zo vervelend als een kwartier prutsen in de badkamer om vervolgens toch met die paardenstaart of simpele knot de deur uit te gaan. De volgende tips helpt je met de voorbereiding van je haar invlechten.

Niet wassen

Schoon haar is glad en daardoor moeilijker om in te vlechten. Dus wacht een dagje na het haren wassen en bedenk alvast welke look je gaat maken.

Droog haar

Nat haar vlechten lijkt handiger, maar hierdoor wordt je vlecht snel te strak. Codewoorden nu zijn messy & nonchalant. En dat lukt beter als je je lokken droog invlecht.

Klitvrij

Vergroot je vlechtsucces en kam of borstel je haar goed door voordat je aan de slag gaat. Fijn hulpmiddel daarbij is onze Oil & Care Anti-Klit Spray.  

Hoe vlecht je je haar?

Ready? Set? Go!

Volume en grip

Geef je haar voor de start alvast wat stevigheid. Bijvoorbeeld door wat Textuur & Volume Poeder over de haaraanzet te verdelen voor meer grip.

Elastiek en speldjes

Kies voor een anti-slip elastiekje in een kleur die het dichtst bij je eigen haarkleur ligt. En leg het alvast klaar, samen met wat haarspeldjes. Dat voorkomt een zoektocht met één hand als je kapsel klaar is. Met een speldje verbloem je kleine foutjes of leg je een extra accent.  

Vlechten maar!

Nu ga je écht aan de slag. Ga voor de spiegel staan, zorg dat je even niet gestoord wordt en off you go. Maak een midden- of zijscheiding en verdeel een pluk haar in drie strengen. Lage vlecht? Dan sla je links over het midden en dan rechts over het midden. Invlechten? Dan begin je hoger op je hoofd met een paar slagen van een gewone vlecht. Vervolgens neem je er links en rechts steeds een plukje haar bij.

Glansrijk

Klaar met vlechten? Dan wil je zo lang mogelijk plezier van je hairdo. Zet je coupe vast met Fantastische Fixatie Hairspray , dan blijft je kapsel de hele dag in model zonder dat je haar plakkerig of zwaar wordt. Pluis en donshaartjes houd je in bedwang met wat Oil & Care Serum Oil. Daarmee geef je het ook meteen wat extra glans mee. Met de Make It Shine Spray geef je de glans nog een extra zetje.

Leuke trends op het gebied van invlechten

Invlechten is here to stay en past bij iedere stijl. Als je eens wat anders wil dan jouw signature-look, hebben we een aantal leuke ideeën:

- Een zijvlecht lijkt lastig, maar is zo gepiept. Hiervoor maak je aan beide kanten van je hoofd een (in)vlecht die je achter op je hoofd vastzet met schuifspeldjes. Of je pakt de twee vlechten samen en maakt er een staart van.

- Een gevlochten knot geeft je to-go kapsel een mooie upgrade. Hiervoor buig je je hoofd voorover en ga je aan de slag met een omgekeerde invlecht. Wees gerust: als je kunt invlechten, dan lukt het ook ondersteboven. Pak hiervoor drie strengen haar en vlecht ze van onderaf in tot onder aan je kruin. Dan ga je rechtop staan en pak je de rest van je haar erbij. Nu maak je een paardenstaart en vervolgens een lekkere messy bun. Let op: het mag echt nonchalant zijn. En dan: fixeren! Bijvoorbeeld met onze Fantastische Fixatie Hairspray.

- Een nonchalante vissengraatvlecht lijkt moeilijk, maar is het niet. Het is alleen nét een andere techniek dan de gewone vlecht. Hier laten we je zien hoe je deze gemakkelijk maakt. Om jouw vlecht langdurig te laten stralen is de Glans Haarspray een onmisbare laatste stap.

- Een waterval vlecht of waterfall braid is ook prachtig. Misschien niet echt iets voor beginnende vlechters, maar waarom ook niet? Kies een rustig moment, houd onze vlechttips erbij en ga aan de slag. Na een paar oefenrondjes ben jij vast een pro in vlechten! 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz