Sulfaten zijn krachtige reinigers die vaak in je shampoo worden opgenomen. Je herkent een shampoo met sulfaten door het lekkere schuim. Heerlijk toch? Maar tegenwoordig lees je ook overal dat een sulfaatvrije shampoo misschien wel beter is voor sommige haartypes. Welke zijn dit dan?

Als je droge huid hebt waardoor je haar ook sneller uitdroogt en je misschien ook snel last van geïrriteerde hoofdhuid krijgt, dan is een mildere, dus sulfaatvrije, shampoo beter geschikt voor jou. Doordat sulfaten krachtige reinigers zijn, worden deze in een sulfaatvrije shampoo vervangen door mildere ingrediënten waardoor het beter aanslaat op je gevoelige huid.

Sulfaatvrije shampoos schuimen anders dan je gewend bent, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn. Zo ziet een vegan cheesecake er misschien anders uit dan een normale cheesecake en nog steeds is het super lekker.

Een nadeel van sulfaatvrije shampoo kan zijn dat ze niet goed genoeg reinigen en dus te mild zijn en daarbij zijn ze soms prijziger dan andere shampoos. Maar de sulfaatvrije shampoos van Andrélon brengen dit allemaal samen. Een milde shampoo die perfect is voor je gevoelige huid, maar tegelijkertijd een sterke reiniger en voor een bekend prijsje. 

Wil je een sulfaatvrije shampoo opnemen in jouw haarroutine? Probeer dan de sulfaatvrije haarverzorging van Andrélon. Dit zijn vijf sulfaatvrije shampoos. Lees verder om er achter te komen welke shampoo het beste bij jouw haar past.

De Andrélon Mild & Zacht shampoo voor de droge, gevoelige hoofdhuid is verrijkt met aloë vera en kokosmelk. Een extra milde shampoo die je hoofdhuid kalmeert en zorgt voor gezond uitziend, stralend haar.

Geef je haar een boost met de Bamboo Volume Boost lijn. De shampoo hydrateert futloos haar en geeft luchtig volume met een prachtige natuurlijke glans. 

Voedt je haar intensief met de Shea Strong Repair lijn. De shampoo, verrijkt met shea boter, voedt en herstelt je haar. Het geeft sterk en gezond glanzend haar met een heerlijke shea boter geur. 

Verwen je krullen met de Coco Curl Creation lijn. Deze shampoo, verrijkt met kokosolie, hydrateert en verzorgt je krullen intensief. Het voorkomt pluis en creëert mooie, veerkrachtige natuurlijke krullen.

Reinig je hoofdhuid en haar op een milde wijze met de Rosemary Refresh shampoo. De shampoo, verrijkt met rozemarijn, geeft milde verzorging voor een langer fris gevoel met een heerlijke rozemarijn geur. 

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz