Sulfaten zijn krachtige reinigers die vaak in je shampoo worden opgenomen. Je herkent een shampoo met sulfaten door het lekkere schuim. Heerlijk toch? Maar tegenwoordig lees je ook overal dat een sulfaatvrije shampoo misschien wel beter is voor sommige haartypes. Welke zijn dit dan?

Als je droge huid hebt waardoor je haar ook sneller uitdroogt en je misschien ook snel last van geïrriteerde hoofdhuid krijgt, dan is een mildere, dus sulfaatvrije, shampoo beter geschikt voor jou. Doordat sulfaten krachtige reinigers zijn, worden deze in een sulfaatvrije shampoo vervangen door mildere ingrediënten waardoor het beter aanslaat op je gevoelige huid.

Sulfaatvrije shampoos schuimen anders dan je gewend bent, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn. Zo ziet een vegan cheesecake er misschien anders uit dan een normale cheesecake en nog steeds is het super lekker.

Een nadeel van sulfaatvrije shampoo kan zijn dat ze niet goed genoeg reinigen en dus te mild zijn en daarbij zijn ze soms prijziger dan andere shampoos. Maar de sulfaatvrije shampoo van Andrélon brengt dit allemaal samen. Een milde shampoo die perfect is voor je gevoelige huid, maar tegelijkertijd een sterke reiniger en voor een bekend prijsje. Probeer het uit!

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 3 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz