Als je geen krullen hebt, denk je dat krullend haar altijd perfect en natuurlijk in model valt. Jij weet wel beter. Het verzorgen van een mooi krullend kapsel kost tijd en moeite. Een goede verzorging is enorm belangrijk om die krullen veerkrachtig, glanzend en volumineus te houden. Als het om kapsels gaat, dan is het voor krullenbollen vaak ook niet heel makkelijk om opeens iets nieuws te proberen. Het moet namelijk echt bij je haartype passen. Daarom ook hieronder één haarstijl dat altijd goed is, waar je ook gaat en wat je outfit ook is.

De halve knot voor krullend haar

Dit kapsel is eentje dat je snel in de vingers hebt, maar omdat het zo goed werkt voor krullend haar lichten we ‘m hier graag uit. Je kunt daarnaast ook eindeloos variëren wat de halve knot; de redder in nood voor iedere dag van het jaar eigenlijk.

  1. Zorg dat je altijd de juiste shampoo kiest voor je haar. De Andrélon Oil & Curl shampoo en conditioner heeft bijvoorbeeld een versterkende en verzorgende werking dankzij de toegevoegde buriti-olie.
  2. Laat je haar altijd op een natuurlijke wijze drogen, borstel het nooit als het nog nat is en knijp met een handdoek in je haar in plaats van het stevige wrijven. Dit zorgt dat je haar niet pluizig wordt en minder snel uitvalt.
  3. Breng net voordat je haar compleet is opgedroogd de Perfecte Krul Haarcrème aan.
  4. Eventueel kun je nog wat fixatie toevoegen met de Perfecte Krul Booster spray
  5. Verdeel vervolgens je haar in twee delen en draai de bovenste laag in een knotje. Als je een rond gezicht hebt pak dan een kleine plukje en zorg dat je knot wat hoger op je hoofd zit, dit siert je gezicht door er meer lengte aan te geven. Heb je een lang gezicht met een bos vol krullen? Maak dan een middenscheiding en verveeld je haar in tweeën vanaf net boven je oren. Zo komt je knot ook precies in het midden van je achterhoofd.
  6. Wil je varieren? Probeer dan eens je haar te twisten, te vlechten of te knopen.

Vergeet niet dat iedereen jaloers is op je krullen dus omarm ze, ook op dagen dat een eigen leven leiden en herinner jezelf waarom je blij moet zijn met je krullen.

Doe de Andrélon haarquiz

Ontdek in 1 minuten hoe jij je haar het best kunt verzorgen en stylen

Start de quiz