KeyVisuals Oil & Care + PCR logo - header 1960x762.tif


De nieuwe flessen van Andrélon

Gemaakt van 100%
gerecycled plastic*.
Voor stralend haar.
En beter voor de planeet. 

*M.u.v. de dop

Koop nu

 

Andrélon icoon 0 procent sulflaten en siliconen diap.tif
Andrélon CG proof icon diap
JPEG - Andrélon icoon ingredienten van natuurlijke oorsprong diap.tif
JPEG - Andrélon icoon glans diap.tif
JPEG - Andrelon ingredienten slider Argan HR.tif

Arganolie
Andrelon ingredienten slider kokos HR.tif

Kokosolie
Andrelon ingredienten slider Amandel HR.tif

Amandelolie
Andrelon ingredienten slider Zonnebloem HR.tif

Zonnebloemolie


 • We stappen met al onze 300ml shampoo en conditioner flessen over naar 100% gerecycled* plastic, oftewel 100% PCR. Dat betekent dat al onze flessen niet meer worden gemaakt van nieuw plastic, maar alleen maar van plastic dat al eerder gebruikt is. Een gebruikte Andrélon fles krijgt zo weer een nieuw leven en kan zelfs weer terugkomen als volgende Andrélon fles. 

  Dat zijn per jaar maar liefst 28 miljoen flessen en een besparing van meer dan 500.000 kg nieuw plastic. De Andrélon fles is zelf natuurlijk ook recyclebaar en daarom is het van belang om je lege fles wanneer mogelijk te sorteren bij het plastic afval. *M.u.v. de dop

 • PCR is een afkorting voor post-consumer recycled. PCR-producten worden gemaakt van gerecycled plastic uit weggegooid materiaal afkomstig uit huishoudens, commerciële-, industriële- en institutionele instellingen. Om PCR-plastic te maken wordt plastic afval omgezet tot grondstof. We doen dit in samenwerking met een Nederlands recyclebedrijf.

 • Nee! Onze flessen hebben nog steeds de iconische kleur paars maar zijn iets lichter. De kleur paars blijft herkenbaar.

 • Het overgrote deel van verkochte Andrelon producten bestaat uit shampoos en conditioners en hiermee hebben we al de grootste winst voor het milieu geboekt, we streven er echter naar om in onze andere verpakkingen ook meer gerecycled plastic te gebruiken.

 • De doppen zijn 100% recyclebaar, maar zijn nog niet gemaakt van gerecycled plastic. Hier werken we aan!

 • De flessen kunnen, zoals voorheen, bij het plastic afval gescheiden worden als dat mogelijk is. Wel is het goed om de pomp die zich in sommige van onze producten bevindt (zoals de Kleurmaskers) te verwijderen voor recycling.

  Wanneer de fles enkel bij het restafval kan in jouw woonplaats, dan is de kans groot dat dit afval op een later moment alsnog gescheiden wordt zodat de Andrélon fles toch gerecycled wordt.

 • Nee, deze hoeft niet uitgewassen te worden, de fles goed uitknijpen zodat er geen product meer achterblijft is voldoende.

 • Recyclebaar houdt in dat dat van het plastic weer nieuwe producten gemaakt kunnen worden, en gerecycled houdt in dat het product gemaakt is van gebruikt  plastic, waarmee nieuw plastic bespaard wordt. Oftewel minder en beter plastic!